Mojfaks.hr u Vijesti

700 kuna stipendije za 20 sretnih studenata – provjerite jeste li među deficitarnim zanimanjima

Grad Pazin objavio je natječaj za dodjelu pet učeničkih i puno više studentskih stipendija u školskoj, odnosno 2017.2018. akademskoj godini. Iznos mjesečne stipendije za studente je 700 kuna, a svoj džep ima mogućnost 'podebljati' čak 20 studenata iz različitih područja.

11. rujna 2017 13:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Stipendije se mogu dodijeliti redovitim učenicima i studentima koji ima prebivalište na području grada Pazina, za nastavak školovanja u srednjim školama i na visokim učilištima izvan područja Pazina ukoliko udovoljavaju propisanim uvjetima. Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom primaju se za učenike najkasnije do 30. rujna, a za studente do 31. listopada, piše Glas Istre.

...Lako do 1000 kuna mjesečno: Osim države i ova županija uvodi stipendiranje studenata koji se obrazuju za STEM zanimanja...


...Ovo su deficitarni studiji koji će vam ove godine donijeti dodatne bodove za smještaj u domu...


Deficitarna su zanimanja od interesa za grad Pazin u skladu sa zaključkom gradonačelnika a prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, zidar, nastavnici biologije, fizike, kemije i informatike, agronomi, elektrotehničari i fizioterapeuti, prenosi Glas Istre.


Izvor: central-istria.com

Prema mišljenju poslodavaca iz studijskih programa deficitarna zanimanja se odnose na strojarstvo, arhitektura, građevina, medicina, studij sestrinstva, medicinsko-laboratorijska dijagnostika i nastavnički smjerovi matematike, engleskog te njemačkog jezika.

Cijeli članak o pazinskim stipendijama pročitajte ovdje.

Ivana Petrić
izvor: Grad Istre
foto: Pixabay/clipartpanda.com/Pixlr

Još vijesti