Mojfaks.hr u Vijesti

Natječaj za studente s umjetničkom dušom: Make a Step

Grupa mladih Centra za mirovne studije (Zagreb) i Omladinska grupa Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji (Beograd), organizacije – sudionice programa "Edukacija za ljudska prava i demokratsko građanstvo na Zapadnom Balkanu", organiziraju projekt "Make a Step" kojem je u cilju povezivanje i stvaranje suradnje zagrebačkih i beogradskih studenata i studentica kroz umjetničko izražavanje.

12. prosinca 2011 13:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Glavna aktivnost ovog projekta je četverodnevni posjet Beogradu  pa radi toga Grupa mladih Centra za mirovne studije traži mlade osobe koje se umjetnički izražavaju kroz pisanje, fotografiju ili likovnu umjetnost. Izabrani kandidati i kandidatkinje će, zajedno sa članovima i članicama Grupe mladih, posjetiti Beograd u periodu od 12. do 15. siječnja 2012. godine.

Unutar posjeta Beogradu, predviđene su brojne aktivnosti. Između ostaloga, bit će organizirana diskusija i predavanje, kreativna likovna radionica, ulična akcija te izložba radova uz nastupe umjetnika/-ica – izvođača/-ica. Cijeli iznos troškova puta i smještaja bit će pokriveni iz budžeta projekta. Projekt "Make a step" financira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Osnovni uvjeti prijave:
-    kandidati/-kinje trebaju ispuniti prijavnicu i priložiti joj neke od svojih umjetničkih radova
-    kandidati/-kinje ne smiju biti mlađi/-e od 18 ili stariji/-e od 25 godina
-    kandidati/-kinje se trebaju aktivno baviti umjetnošću, i to umjetničkim pisanjem, fotografijom ili likovnim izražavanjem
-    poželjno je da su kandidati/-kinje polaznici/-ice nekog od studijskih programa Sveučilišta u Zagrebu ili druge visokoobrazovne ustanove s područja Zagreba

Obaveze sudionika/-ica:
-    sudjelovanje u kratkom pripremnom sastanku 10. siječnja 2012. godine u prostorijama Kuće ljudskih prava u Zagrebu
-    sudjelovanje u posjetu Beogradu (od 12. do 15. siječnja 2012.) te svim aktivnostima obuhvaćenima posjetom
-    sudjelovanje u follow-up aktivnostima po povratku u Zagreb

Sve kandidate i kandidatkinje usmjeravamo na niz umjetničkih motiva i tema koje bismo željeli prepoznati u priloženim radovima. Motivi su određeni u skladu sa ciljevima projekta: život, zajedništvo, mladost, suradnja, pomirenje, prijateljstvo, grad, noć. Molimo kandidate i kandidatkinje da uz prijavnicu prilože svoja (najviše) dva rada, tj. fotografije radova.

Ispunjene prijavnice i umjetničke radove potrebno je poslati na adresu elektroničke pošte: ana.marasovic92@gmail.com najkasnije do 20. prosinca 2011. godine.

>>> Link za PRIJAVNICU <<<

Još vijesti