Mojfaks.hr u Vijesti

Navike kojih se morate riješiti do 25. godine!

Ako primijećujete da ste vikendima sve češće kod kuće ili na kućnim tulumima prijatelja na kojima pijete sve bolja vina (od 20 kuna na dalje) i uz cuganje pojedete nešto fino, ako vas tinejdžeri nerviraju jer se osjećate svjetlosnim godinama zrelije od njih – ušli ste u dvadesete.

11. studenog 2014 12:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Osim svete dužnosti da se riješite tinejdžerskih navika, do 25. godine morat ćete poraditi i na nekim drugim navikama kojima trebate reći ‘adieu’!

1. Klopanje u krevetu

Želite li miša za cimera? Uostalom, klopanje u krevetu najčešće je rezervirano za hollywoodske gubitnike.

2. ‘Slinjenje’ za pogreškom od dečka ili cure

U ovim godinama moraš znati da zaslužuješ bolje.

3. ‘Peglanje’ i ‘maksanje’ kreditne kartice

Ako sve plaćaš karticom, potpošit ćeš više novaca. Radije uvijek imaj 20-30 kuna u novčaniku.

4. Predoziranje serijama koje downloudaš ili gledaš na Netflixu

Uskoro ćeš naći pravi posao, a nitko te neće gledati lijepo ako kasniš ili dolaziš iz dana u dan sa sve većim podočnjacima. Sljedeću epizodu možeš pogledati kad se vratiš kući nakon predavanja ili studentskog posla.

5. Iščuđavaš se svaki put kad na Fejsu vidiš da se netko zaručio ili vjenčao

To su te godine! Što si bliže tridesetoj, veće su šanse da ćeš sve češće viđati sretna lica svojih poznanika i prijatelja koji su odlučili ‘reći da’. Nikad ne razmišljaj o tome kao da ti zaostaješ. Prijatelji koji nisu išli na faks nakon srednje vjerojatnije će prije pronaći posao i reći sudbonosno da.

6. Ne koristiš zubni konac

Ok, nije da ćeš nakon 20-e odmah u penziju, ali nakon 25-e treba posvećivati više pažnje zubima i usnoj šupljini. Uz standardno dvominutno pranje ubaci i konac i vodicu za usta i nema straha za tvoje zube!

7. Cjelodnevni mamurluk


Dan poslije sve te teže pogađa? Da, to je još jedna divota zrelijih dvadesetih. Osim što pijuckaš i malo skuplju cugu, dovoljne su ti i manje količine. S 25. godina sve je manja fora večer provesti na podu wc-a.

8. Svu komunikaciju obavljaš sms-ovima

Ok, to je ok kad si tinejdžer, ali novo desetljeće u tvom životu trebalo bi donijeti malo zrelosti i mudrosti. Telefoniraj, šalji e-mailove ili se s ljudima sastani uživo.

9. Vikendima ćoriš do podneva

E, nema toga više! Ako studiraš i k tome odrađuješ i neki studntski posao ili praksu, onda ti je vikend predragocjen da bi ga proveo/la spavajući. Radije vježbaj, posjeti frendove, prošetaj, vozi bicikl i uživaj u stvarima koje možda ne možeš raditi tjednom.

10. Otkrivaš previše toga on-line

Nemoj tračati kolege s predavanja ili posla ili profesore na društvenim mrežama, mailovima ili na blogovima. Piši dnevnik ako ti baš treba ispušni ventil, ali pripazi što objavljuješ na internetu. Fotke pijanih večeri i golišavih tijela također su nepoželjne.

11. ‘Stalkaš’ bivše na Facebooku

Svi to radimo, a neki i nekoliko puta danas. Na koji način će škicanje tuđeg života doprinijeti tvome, posebno ako uz tu osobu vežeš neke negativne emocije ili uspomene. Ta navika mora umrijeti!

12. Kupuješ špeceraj dok umireš od gladi


Svi znamo da to nikada ne završi dobro.

13. Sramiš se pitati za pomoć

Nikome nije super kad se mora nekome obratiti za pomoć ili uslugu, bilo da se radi o preporuci za posao ili savjetima prilikom preseljenja u novi grad. No, većina ljudi funkcionira isto: njima je netko nekada pomogao pa će rado pomoći i tebi. Nema ništa loše u tome.

L.B./izvor: Hello Giggles
foto: Twitter@JordanHollywood

Još vijesti