Mojfaks.hr u Vijesti

Mlada liječnica o kojoj priča regija: S Medicinskog fakulteta uskočila u bijelu kutu, ali onu pekarsku

Svakodnevno vidimo i čujemo da mlade i obrazovane osobe ne mogu naći posao unatoč svom trudu, zalaganju i znanju, ali da liječnica mora raditi u pekari jer ne može pronaći zaposlenje je apsurd. A ujedno i istina.

18. svibnja 2017 17:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Srpska javnost upoznata je već dvije godine sa slučajem 33-godišnje mlade liječnice dr. Jasmine Tahirović iz Sjenice koja radi u pekari kako bi prehranila obitelj. Jasmina je studij medicine u Beogradu završila i prije roka te s položenim državnim ispitom i šestomjesečnim stažem u Kliničkom centru Srbije, ona radi u pekari u općini Sjenica. Točnije, radila je.


Izvor: blic.rs


Izvor: blic.rs

Prema pisanju Novosti i portala studomat.ba, ondje bi svaki mlad i školovan čovjek trebao biti dragocjen i ova situacija je zabrinjavajuća. Nakon što je Jasminina fotografija iz pekare dospjela u medije tu su počele još veće nedaće za nju jer joj je šef dao otkaz.

...Njeno znanje nitko ne treba: Završila tri zagrebačka fakulteta, a dobila samo 30 odbijenica...


...Tri godine volontirao pa ga \'izigrali\' za posao: Može li predsjednica pomoći magistru novinarstva?...


"Imala sam neka obećanja da, dok se ne raspiše natječaj za posao liječnika, radim u jednoj privatnoj firmi na pakiranju čarapa, ali je i to propalo. U međuvremenu, raspisan je natječaj za liječnika i dvoje mojih kolega je dobilo posao, natječaj je iz meni nepoznatih razloga dva puta poništen. Premda je bilo raznih obećanja, pa i iz vrha Ministarstva zdravlja, da ću se zaposliti, još čekam i nadam se", rekla 33-godišnja liječnica je za fokus.ba.

Budući da je ponovno raspisan natječaj za posao liječnika u Domu zdravlja u Sjenici, a traže se dvije osobe, Jasmina gaji nadu da će konačno raditi.

Umjesto bijele kute u ordinaciji ona bijelu kutu nosi u pekari


Konačnu odluku o njezinoj "sudbini" donijet će do kraja mjeseca rukovodstvo Zdravstvenog centra u Užicu čiji je Dom zdravlja u Sjenici. U čekanju bijele liječničke kute, dr. Jasmina se udala, a prije osam mjeseci dobila je sina. Sada, kako naglašava, ima i razlog više da se bori za posao.



"Kada sam upisivala studije medicine nisam ni sanjala da ću bijelu kutu nositi u pekari gdje sam često, uz burek i kruh, sugrađanima davala i liječničke savjete. Ne podcjenjujem pekarski, niti bilo koji drugi posao, ipak, žalosno je da liječnik u čije je školovanje država uložila mnogo novca prodaje kruh i burek", prokomentirala je Jasmina.

Nažalost, ovaj je ekstremni primjer iz susjedne države pokazuje da ni ondje visoko obrazovani i stručni ljudi rade neke "lijeve" poslove koji apsolutno nemaju veze s njihovom strukom. Slična je situacija i kod nas, ali srećom još nismo čuli da mladi liječnik mora prodavati kruh umjesto liječiti ljude.

Ivana Petrić
izvor: studomat.ba/fokus.ba
foto: YouTube

Još vijesti