Mojfaks.hr u Vijesti

Ne kvari svima doživljaj: stvari koje ne smiješ raditi u kinu

Ljudi na različite načine uživaju u gledanju filmova. Neki vole skinuti cipele u kinu i noge nasloniti na naslon ispred (istinita priča), a neki, poput moje bake, vole prognozirati što će se sljedeće dogoditi.

22. srpnja 2015 15:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Čim postane napeto počne vikati: \'Evo gotovo je, ubit će ga!\' ili \'Kuda ideš, budalo?\' i iako može zvučati smiješno – nakon sat i pol sinkronizacije i dramatiziranja zapravo uopće nije.

Nemoj biti ta osoba koja svima kvari doživlja filmske večeri, bez obzira nalaziš li se u kinu ili pak kod prijatelja kod kuće. 8 zapovijedi filmske večeri nalažu ti sljedeće:

Ne pričaj!

To smo vam već spomenuli u uvodu. Zadrži svoje misli za sebe jer nikoga baš ne zanima trivija vezana uz nećakinju redatelja ili najnoviji skandal o glavnom glumcu. Ako ne kužiš radnju – savjet je da pričekaš. Do kraja filma većina će se stvari rasvijetliti. Obećajemo!

Svakako ugasi mobitel!


Jeste li se i vi sjetili one iz kina koja kaže: Morrrrrrron? Osobno nema ništa iritantnije od zvrndanja telefona u kinu (osim možda zvrndanja telefona u kazalištu kad gluamc zašuti i pričeka da popričaš o toj najvažnijoj stvari koja ne može pričekati). Koliko je zbilja pitanje života ili smrti kad ti telefon zazvoni tijekom gledanja filma?

Ako si došao/la gledati film – pogledaj ga!



Postoji li objašnjenje za osobe koje dođu u kino ili na filmsku večer kod prijatelja pa ne dijele zajednički interes svih prisutnih da film zbilja i pogledaju? Barem se pretvaraj da te zanima ili potroši novce negdje drugdje. Samo ne smetaj svojim vrpoljenjem, uzdisanjem i čavrljanjem tijekom kulminacije filmske radnje. Ako odlučiš zaspati, to je već bolja opcija. Barem nikome nećeš smetati, sve dok ne hrčeš.

Obavi sve što trebaš na wc-u prije projekcije!

Ima li gore stvari od siluete koja kao diskretno pokušava proći kroz krcati red prema izlazu dok joj se lik ocrtava na filmskome platnu? Najgora moguća stvar! Ako voliš piti puno tekućine, a film je dugačak – razmisli da malo smanjiš dozu i time si ušparaš koji posjet wc-u. Svi drugi će ti biti zahvalni!

Ne moraš se baš smijati najglasnije što možeš!


Naravno, komedije bi trebale biti smiješne i nemoguće je ne smijati se na najboljim dijelovima, ali nije cool da se otmeš kontroli. Nitko ne želi propustiti sljedeće tri fore samo zato jer mu bubnjiće para tvoj smijeh s desne strane.

Nemoj predviđati radnju filma!

Ako odlučiš pogledati film koji si već gledao/la, nemoj otkrivati svaki sljedeći potez glavnim glumaca jer je to bezveze. Nitko ne želi znati što će se dogoditi 5 sekundi prije nego što se to zaista i dogodi. A ako i nisi pogledao film, vrijedi isto pravilo: možda misliš da si stručnjak za neki žanr i da sigurno možeš pretpostaviti što će se sljedeće dogoditi, ali tvoje nostradamusovske sposobnosti nikoga neće impresionirati. Baš suprotno.


Nemoj biti osoba koja sama gleda film jer je naživcirala sve svoje prijatelje...

Nema multitaskanja!

Gledat ćeš film i odgovoriti na zadnji mail koji ti je stigao? Ili ćeš pokušati lakirati nokte, guliti krumpire ili prolistati knjigu koju moraš pročitati do sutra? Najbolji način za gledanje filma je da samo i jednostavno gledaš film. Nema multitaskanja, nema kompliciranja. Keep it simple!

Nemoj otežavati odabir filma!

Filmske večeri u velikom društvu su super, ali ako se nađe ona jedna osoba koja uvijek ima zajedljiv komentar na nečiji prijedlog – dobra zabava može se pretvoriti u frustraciju i propalu večer. Teško da će svima isti film biti jednako dobar i zanimljiv, ali druženje podrazumijeva postizanje konsenzusa i kompromisa.

L.B./izvor: College Candy
foto: Freeimages

Još vijesti