Mojfaks.hr u Vijesti

Ne pokreće samo novac svijet: u Hrvatskoj se otvorila Banka sreće

Na Međunarodni dan sreće, u petak, 20. ožujka, u 18 sati u Hemingway lounge baru u Zagrebu bit će predstavljen projekt Banka sreće, online platforma za razmjenu dobrih djela.

19. ožujka 2015 14:44
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Banka sreće je mjesto gdje se povezuju društveno odgovorni ljudi koji besplatno nude ili potražuju usluge. Stranica funkcionira kao forum na koji se stavljaju oglasi u kojima se besplatno nude ili traže usluge poput šetanja psa, poduke iz stranog jezika, popravak nekog aparata, davanje savjeta iz nekog stručnog područja… Sve je besplatno, nema naplaćivanja usluga kao ni razmjene ili naplate materijalnih dobara, a traženje usluge nije uvjetovano nuđenjem.

Razmjena nije jedan na jedan, odnosno ne mora se istovremeno davati i primati neku uslugu već sve ostaje na dogovoru među korisnicima. Da biste dali oglas za traženje ili ponudu usluge trebate se prijaviti kao korisnik. Pretraga već objavljenih oglasa je moguća i bez registracije.

Ciljevi su pokloniti svoje vrijeme/znanje i tako učiniti dobro djelo i pronaći neku vrstu pomoći koja nam je potrebna među dobročiniteljima. Ovakva razmjena širi povezanost među ljudima i potiče ekonomiju zahvalnosti.

Sudjelovanje u aktivnostima Banke sreće je jednostavno i zabavno. Banka sreće nudi nova iskustva i mogućnost upoznavanja zanimljivih ljudi. U Banci sreće ćete se osjećati korisnim i iskusit ćete zadovoljstvo davanja i primanja. Banka sreće je jedina banka u kojoj je sve potpuno besplatno.


Među oglasima koji su već počeli pristizati zasad se, između ostalog, nude kolači, poduke u glazbi, pomoć kod izrade prezentacija, uzgoja povrća, savjet oko otvaranja tvrtke u Engleskoj, pomoć u izradi Powerpoint prezentacije, savjeti kod uređenja stana, mjerenje krvnog tlaka, društvo za plesnjak, pregled CV-a, masaža majci / ocu djeteta s posebnim potrebama, besplatna škola motivacije i sreće, coaching susret ili psihološko savjetovanje, pomoć u izradi domaćeg limoncella, nabava namirnica na Trnju, jedriličarska poduka, trening osobnog rasta i razvoja "Dekodiranje ljubavi", besplatna psihoterapija, savjeti oko potrage za poslom...

Više možete pročitati ovdje.

L.B./izvor: Banka sreće
foto: Facebook@POZA

Još vijesti