Mojfaks.hr u Vijesti

Ne šeta samo dvorištem, ušao i u dom: manijak na Savi prestrašio studenticu pod tušem

Kada je završila s tuširanjem, razmaknula je zastor, a pred njom je stajao muškarac koji se samozadovoljavao. Horor je to koji je doživjela studentica u zajedničkoj kupaonici 3. paviljona Studentskog doma Stjepan Radić.

2. travnja 2015 15:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Počela sam vrištati, odgurnula sam ga svom snagom kad je krenuo na mene i otrčala", prisjeća se uznemirena studentica, koja je zbog straha željela ostati anonimna, subotnjeg događaja, za koji se ispostavilo da nije jedini. Naime, na Facebooku je sve više studentica počelo raspravljati o seksualnom predatoru sa Save te su ubrzo zaključile da je svaki put to bio isti muškarac, piše Večernji list.

"Bio je visok oko 170 centimetara, proćelav, tamne kose i svjetlije brade, srednjih godina, ali s podočnjacima", prepričava 21-godišnja studentica, koja je nakon incidenta pod tušem otišla dati iskaz zaštitarima. Ubrzo je došla i policija, koja je uzela opis predatora, a studentica je potom pozvana i u postaju na prepoznavanje mogućeg počinitelja, no nijedan sumnjivac nije bio taj.

"Zaprimili smo prijavu i tragamo za počiniteljem. No, budući da nije naudio studentici, možemo ga teretiti samo za remećenje javnog reda i mira", poručili su iz Policijske uprave zagrebačke. A u potragu za manijakom već su se dali i sami studenti. Naime, putem društvenih mreža se povezalo desetak studentica koje je također zaskočio. No, ostalim je djevojkama prišao na šetnici uz 6. i 7. paviljon, a nijednu drugu, koliko se za sada zna, nije napao pod tušem.

"Inače nisam plašljiva, ali sada se bojim hodati sama, a o odlasku u kupaonicu da i ne govorim. Jednom mi se učinilo da sam ga vidjela i počela sam plakati", govori studentica te napominje kako se samo nada da će ga što prije uhvatiti. A da bi se to što prije dogodilo, uključila se i muška populacija sa Save.

"Ljudski je pomoći kolegicama, to je stvar odgoja", kaže Nikola Jazvec, student 2. godine FER-a, pokretač inicijative među studentima da patroliraju na Savi te zadrže manijaka do dolaska policije ako ga uoče. Na tome rade i zaštitari, koji i inače 24 sata dnevno patroliraju i u domovima i oko njih. No, njih je petorica na 4000 studenata, a to je premalo, slažu se svi studenti.

"Najvažnije je da studenti ne puštaju nepoznate osobe u dom. Obično kada jedan otvori vrata, uđe ih odjednom više, a jedan od njih može biti i manijak", kazala je Ružica Rajšić, pomoćnica upravitelja SC-a za smještaj, te dodala da se u izvanrednim situacijama broj zaštitara povećava.

L.B./izvor: Večernji list
foto: arhiva

Još vijesti