Mojfaks.hr u Vijesti

Ne znate gdje ćete živjeti dok studirate? Napravite si mini kuću!

Mnogim studentima smještaj je velika stavka u budžetu, posebice ako ne uspiju dobiti mjesto u studentskom domu, mada i on nije toliko povoljan kao prije. Ovom se dosjetio jedan američki učenik koji već sada razmišlja o studentskim danima.

10. studenog 2011 13:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, Austin Hay ima šesnaest godina i pohađa gimnaziju no za godinu – dvije ide na fakultet. Već sada se priprema za taj veliki korak, odnosno napravio je malenu kuću na kotačima te se nada da će je odvući u mjesto u kojem bude studirao, parkirati i u njoj provoditi studentske dane.

Austin postao uzor mnogim studentima

Što je još bolje, vijest o mladom inovataru iz Kalifornije proširila se SAD-om poput munje pa je Austin ni ne planirajući postao uzor mnogim sadašnjim studentima, ali i onima koji to tek planiraju postati.

\'Kuća koju sam napravio je poput kuće na drvetu koju sam oduvijek želio imati, ali ova ima i kotače pa je još više kul\', rekao je Austin o svom građevinskom pothvatu.

Dodaje kako je mnogo toga napravio od stvari koje je već imao od prije, a zapravo ga je najviše koštala kamp prikolica od 2,000 dolara. Također, napravio je kompostabilni toalet. Većinu poslova radi sam.



Austin Hay ponosan je na svoj mali dom za kojeg kaže da je jako udoban te da voli činjenicu što mu je sve nadohvat ruke. Napravio je i priključke za struju i vodu te se nada da će ondje gdje se odseli na fakultet naći nekoga tko će mu dopustiti da se priključi na vodovod i u električnu mrežu preko već postojećeg priključka u svakoj kući. Napominje kako to nikako ne planira činiti ilegalno.

Također, vodi i blog (http://www.minihousebuilder.com/ ) o gradnji malene kuće od kamp prikolice kojim želi pomoći svima koji nastoje učiniti isto. Austin ističe kako u svemu veliku ulogu, uz smanjenje troškova života, igra i ekološka strana priče jer male kuće troše manje energije i stvaraju manje otpada, što on sam dokazuje svojom kućicom.

Pogledajte video o ovom mladom entuzijastu, možda i vama riješi glavobolju oko problema sa studentskim smještajem:



N.LJ.J.

foto: minihousebuilder.com


Još vijesti