Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

#nedamise: Sve stvari koje radimo kad nam se ne da učiti

MojFaks | Vijesti, 08.12.2015.#nedamise: Sve stvari koje radimo kad nam se ne da učiti

Učenje za ispite jedno je od najgorih obrazovnih iskustava. Ok, možda i nije najgore, ali je svakako najstresnije.

Osim nekih seminara koje moraš natipkati otprilike u isto vrijeme kad i položiti 23457,76868 ispita, uvijek se tu poklopi još i neki rođendan ili obiteljsko događanje koje ne smiješ propustiti ili prilika za putovanjem koja se ukazuje jednom u isto toliko godina koliko ispita imaš za položiti.

Zbog toga nas može dekoncentrirati čak i muha na zidu sobe ili ona dlačica koja usamljeno stoji na parketu i čeka da netko izvuče usisivač i počisti prašinu. Evo koje će ti stvari biti poznate, a koje prakticiraš kad ti se baš ne da učiti za ispite...

* Provjeravaš Facebook svakih nekoliko minuta. Jer tko zna što ćeš inače propustiti?!


* Dobiješ čudnu navalu entuzijazma za čišćenje stana ili sobe!* Šalješ Whatsapp poruke na dvadeset različitih brojeva i nadaš se da će barem jedna osoba odgovoriti. Tako će oni biti krivi što ne učiš. 'Opet su me zašprehali svojim porukama...'

* Sasvim slučajno pogledaš sezonu omiljene serije. U komadu. Dijele li neke nagrade za to?


* Razmišljaš o grickalicama koje će pomoći radu tvog mozga. Bez energije nema smisla učiti, zar ne? Još samo da nađeš taj bio-eko-organski kakao i borovnice usred zime.

* Spontano odlučiš 'ubiti oko'.* Gledaš super fotke na Instagram profilu prijatelja tvoje sestrične koji ima super uzbudljiv život i živi na Islandu.


* Evo, počinješ s učenjem na sljedećih punih pola sata. Koliko je sati? Hmmm, 14:32... Onda moram početi u 15:00!


* Planiraš sljedećih 20 godina svog života. Iako znaš da nema smisla planirati čak ni izlazak ovaj vikend.


* Radiš rošadu na svom radnom stolu, uređuješ ga, kuhaš šalicu kave, sve lijepo aranžiraš za onu savršenu 'OMG, koliko toga za učiti' fotku koju ćeš objaviti na društvenim mrežama.


* Nema bolje zanimacije nego rješavati milijardu kvizova na internetu. Tko još ne želi saznati koji mu je najsretniji dan u tjednu ili kojoj je Disney princezi/akcijskom junaku najsličniji/a?!* Vježbaš jogu ili ideš trčati po parku. Ok, koga mi lažemo, možda bismo ipak radije od vježbanja odabrali učenje?!


L.B./foto: Tumblr


isprikeodugovlačenjedekoncentracijaprokrastinacijastudentiučenjeispitni rokoviKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se