Mojfaks.hr u Vijesti

Neki su badići jednakiji od drugih: studentica predebela za Instagram?

Samm Newman, 19-godišnja studentica ostala je šokirana kad je otkrila da je njen Instagram račun obrisan zbog “kršenja smjernica” te društvene mreže.

18. srpnja 2014 12:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Fotografija koju je objavila, a na kojoj se uslikala u kupaćem kostimu drugi su korisnici mahom označavali kao “neprikladnu” pa ju je na kraju administracija Instagrama i blokirala.

Newmann je za NBC4i izjavila: “Takve sam fotografije (u rublju) vidjela mngoo puta na Instagramu”. Problem je što je Newmann punašnija djevojka i sumnja da je diskriminacija na temelju fizičkog izgleda (točnije debljine) razlog zašto je uslijedila takva reakcija, što među korisnicima, što u administraciji Instagrama.



Istina je da fotografija mršavih djevojaka u gaćicama i grudnjacima ima sve više stoga je sumnja ove djevojke osnovana.

Nakon pritiska korisnika i osoba koje podržavaju Newmann, profil joj je ponovo odblokiran, a glasnogovornica Instagrama izjavila je da su “zabunom uklonili sadržaj i radili na tome da što prije isprave grešku” zbog koje su se i javno ispričali.

Newman je proživljavala maltretiranje vršnjaka tokom odrastanja, a novo je samopouzdanje pronašla tek na fakultetu kad su uključila u on-line pokret za promicanje pozitivnog odnosa prema našim tijelima.

Instagram je bio sigurno mjesto na kojemu je svoje tijelo mogla slaviti postavljanjem hashtagova #bodylove uz svoje fotografije i nikada joj nije palo na pamet da će to proglasiti neprikladnim.

Što mislite je li kriv Instagram ili korisnici ove društvene mreže koji su njene fotografije označavali neprikladnima?

L.B./izvor: Frisky
foto: Instagram

Još vijesti