Mojfaks.hr u Vijesti

Nema struje ni interneta: Dvoje brucoša iz Dalmacije skoro nije upisalo fakultet zbog požara

Katastrofalan požar u Splitu i okolici šokirao je cijelu Hrvatsku te iznjedrio priče koje su nas dirnule u srce. Susjedi su pomagali jedni drugima, građani su postali vatrogasci, a među njima je bilo i nekoliko studenata. Ovaj požar proživjelo je i dvoje budućih brucoša iz mjesta Sitno Gornje zbog kojeg se skoro nisu mogli upisati na fakultet.

21. srpnja 2017 14:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Strašne priče iz Dalmacije, točnije Splita i okolnih mjesta ne prestaju stizati. Nakon što je u medijima kružila fotografija studenta s povezom preko oka koji je gasio požar, ali i poruke tek diplomiranog vatrogasca s FESB-a, sada je još jedna dirljiva priča.

...[FOTO] Otkriveno tko je mladi vatrogasac s povezom na oku: 19-godišnji student branio Split od vatre...


Priča Jutarnjeg lista o stanovnicima Sitnog Gornjeg donosi i priču o dvoje mladih koje je požar skoro spriječio da se upišu na fakultet. Riječ je o budućim brucošima ekonomije i filozofije.


Izvor: Facebook@Vatrogasci - Oni su naši heroji!

U svom tom dimu i pepelu život je morao ići dalje; dvoje mladih, Paola Bratim i Toma Gruica, trebali su se upisati na fakultet, poslati prijavnicu na Ekonomiju i Filozofski. Ali kako? Nema struje, nema vode, nema interneta, mobiteli prazni, nema ceste, ničega nema osim ognja paklenoga. I ono mrvu poljičke snalažljivosti. Pa su na jedinom agregatu napunili mobitele i na jedvite jade uhvatili nešto signala kako bi se provukle ove dvije upisnice do šest popodne! U zadnji čas, piše Jutarnji list.

...Diplomirao na FESB-u pa skočio u vatru: Mladi vatrogasac opisao borbu s požarom u Splitu...


Unatoč preprekama ispred Paole i Tome, ipak su uspješno upisali fakultet. Ova priča je pokazala i jednu drugu dimenziju ove strašne nesreće i toga kako su mladi to proživjeli.

Ivana Petrić
izvor: Jutarnji list
foto: Facebook@Vatrogasci - Oni su naši heroji!

Još vijesti