Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nema više muljanja u prijavi za dom: Ovaj SC ima NOVI NAČIN provjere koliko točno zarađuju članovi vašeg kućanstva!

MojFaks | Vijesti, 24.07.2020.Nema više muljanja u prijavi za dom: Ovaj SC ima NOVI NAČIN provjere koliko točno zarađuju članovi vašeg kućanstva!

Splitski Studentski centar uveo je novitet kada je riječ o prijavama studenata za studentski smještaj.

Natječaji za smještaj u studentskim domovima su raspisani u većini hrvatskih sveučilišnih gradova, a studenti koji se žele prijaviti za smještaj u Splitu, ove godine imaju nove upute. 

Naime, Studentski centar Split objavio je nova pravila po kojima studenti i njihove obitelji koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj ne moraju podizati i predavati potvrde Porezne uprave RH o primanjima iz 2019. godine jer će Studentski centar Split, uz njihovu suglasnost, potvrde preuzimati direktno online sustavom Porezne uprave RH. Studenti i njihove obitelji koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj dužni su dostaviti potvrdu porezne uprave države u kojoj imaju prijavljeno prebivalište.


...Štede za male luksuze: Gastarbajteri zarađuju vani, a njihova djeca uzimaju stipendije za najugroženije. Evo zašto to i MOGU!...


Prijava osigurava točnost i transparentnost podataka


Kako nam iz Studentskog centra Split govore, sustav koji im je omogućilo Ministarstvo financija RH i Porezna uprava RH dosad funkcionira na besprijekoran način

"Svi Studentski centri u RH, oni koji su to zatražili, su dobili odobrenje od Porezne uprave RH da mogu ući u sustav podataka o primanjima studenta i članova njegove obitelji za prethodnu godinu i to isključivo uz suglasnost studenta koji aplicira na natječaj za upis u studentske domove i koji zapravo traži dodatne bodove, sukladno Pravilniku MZO-a, a isključivo zbog malih primanja obitelji iz prethodne godine. Važno je za kazati da za studente i njihove obitelji, koji imaju prebivalište u RH, možemo putem aplikacije ishodovati primanja iz prethodne godine, ali za studente koji imaju prebivalište izvan RH i dalje se dostavljaju potvrde primanja, naravno uz provjeru takvih studenata imaju li prihode i u RH.
Zapravo je u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, zbog Covida-19, ovo izvrstan model, jer većina studenata nema potrebe za daljnjim traženjem potvrda iz poslovnica Poreznih uprava RH, ali i zbog točnosti i transparentnosti svih podataka", komentirali su nam iz Studentskog centra Split. 

Trošak obrade 


Studenti koji apliciraju na Natječaj za upis u studentske domove moraju uplatiti i trošak obrade natječajnog postupka u iznosu od 40,00 kuna. Uplata se može izvršiti općom uplatnicom ili internet bankarstvom na broj računa Studentskog centra Split HR2824070001100578815. U polje model potrebno je upisati HR00, a u polje poziv na broj upišite OIB studenta.

...Jesu li ovo NAJELITNIJE studentske sobe u Hrvatskoj?! Ljubomorni smo na kolege koji će tijekom studija stanovati u OVOME domu! FOTO...


Dokaze o uplati, s ostalom natječajnom dokumentacijom, potrebno je poslati preporučenom poštom na adresu Studentski centar Split, Cvite Fiskovića 3, 21 000 Split, za Protokol, s naznakom "Prijava za natječaj za studentski dom".

...Prije je bilo ljepše?! Obnovili im dom, a studenti nezadovoljni: ‘Da je k’o prije da bube hodaju po sobi, a ne ovako…’ FOTO...


Sa obzirom na veliki broj roditelja koji rade van Hrvatske, a čija djeca se prijavljuju na natječaje za stipendije i studentski smještaj, dokumentacija o prihodima kućanstva ponekad zna biti "nepotpuna" uslijed neprijavljivanja svih prihoda po članu kućanstva. Ukoliko prijave ne prolaze dodatne provjere, studenti kojima stipendija ili dom - iz financijskog aspekta - nisu nužni, ostvare to pravo. O tome više pročitajte ovdje.

S ovakvim sustavom i pristupom Studentskih centara, takvih slučajeva ne bi trebalo više biti. 

A.Z.
foto: gradimozadar.hr, Arhitektonski biro Ante Kuzmanić, dipl. ing. arh.


studentinatječaj za domStudentski centar SplitsmještajdokumentacijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se