Mojfaks.hr u Vijesti

Nemoj se ni truditi: novogodišnje odluke koje ćeš sigurno prekršiti!

Bliži se kraj godine; osim francuske salate, božićnih pjesama, prežderavanja u kolačima i blagdanskog partijanja, popularna je još jedna stvar: donošenje novogodišnjih odluka!

18. prosinca 2014 10:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Datum koji obećava: 01.01. - bolji od jutra, ponedjeljaka i prvog u mjesecu. Dan kada započinjemo s našim novim, čistim, produhovljenijim, boljim i ljepšim životima – yeah right!

Nije nam namjera da vas obeshrabrimo nego da vam uštedimo vrijeme; čemu mozgati i sastavljati liste novogodišnjih odluka kada su (budimo iskreni) velike šanse da ćete ih prekršiti već negdje tamo 06.01.?

Kako bismo vas ipak utješili, otkrit ćemo vam jednu malu tajnu: odluke donesene u neku običnu srijedu u pola 2 sredinom ožujka mogu biti jednako efektne – važno je samo čvrsto odlučiti.

Istraživanje je pokazalo koje su najčešće prekršene novogodišnje odluke – prepoznaješ li se?

#\'Od 01.01. sam na dijeti\'

Nakon blagdanskog prežderavanja, jasna nam je želja za detoksikacijom stoga ne čudi što se mnogi \'zaleću\' s ovom odlukom. Dijeta je na snazi do prvog susreta s čipsom, krafnom ili slasnom štrudlom.

#\'Prestajem pušiti\'

Hvalevrijedna odluka koja nažalost rijetko opstane.

#\'Učit ću više i redovito\'


Ha ha – trebamo li što dodati?

#\'Štedjet ću novac\'

A što ćemo s onim suuuuper lakom za nokte? Ili haljinom koju dugo pikiraš, a sada je na sniženju? Ili super koncertu koji je u petak – a u subotu je jedan još bolji? Tko ima vremena za štednju – jednom se živi! (ako ti se ovakav stav obije o glavu, uvijek možeš skupljati boce)

#\'Bit ću uredniji\'


Čemu? Zar ne znaš za izraz \'proljetno čišćenje\'? Ne žuri – čeka se 21.03.!

#\'Manje ću piti i izlaziti\'

Ovo je još veće \'ha ha\' od onog koji se tiče učenja.

#\'Naučit ću nešto novo\'


Lijepo je maštati o tome kako ćeš upisati novi jezik, zanimljivi tečaj ili radionicu izrade nakita. Šteta što najčešće ostaje mašta.

Foto: Shutterstock
I.N.



Još vijesti