Mojfaks.hr u Vijesti

Loša gradnja na kampusu: Staklena vrata na kantini ozlijedila zaposlenicu Akademije

Težak incident dogodio se u kantini riječkog Filozofskog fakulteta na Studentskom kampusu na Trsatu. Na zaposlenicu Akademije primijenjenih umjetnosti pala su staklena vrata i uzrokovala joj napuknuće tri rebra.

2. ožujka 2017 11:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Staklena vrata pala su jučer u kantini Filozofskog fakulteta u Rijeci, u caffe baru "Reful", a prve informacije govorile su da je u nesreći ozlijeđena studentica. Prema pisanju Novog lista, ipak se ne radi o studentici nego zaposlenici Akademije primijenjenih umjetnosti koja je zadobila ozlijede.

Svjedoci događaja rekli su da su se klizna vrata koja vode do terase prvo zaglavila te su nakon toga tako stajala. No, na kraju su pala sama od sebe, a ravnatelj riječkog SC-a, Dinko Jurjević, kaže da su ta vrata samo odraz loše gradnje na Kampusu.

"Problema je s tim vratima već bilo, a sve je to odraz loše gradnje objekata u Kampusu, gdje ima i projektantskih i izvođačkih grešaka. Vrata su ispala iz ležišta i okrznula ženu koja je sjedila za stolom", rekao je Jurjević za Novi list.


Izvor: Moja Rijeka

Cjelodnevno istraživanje i rekonstrukcija cijelog događaja pokazala je, pak, da su se vrata zaglavila i kada ih je netko pokušao odglaviti pala su na unesrećenu djelatnicu Akademije.

"Nazvao sam KBC Rijeka i kolege te saznao da su napukla tri rebra i da nema krvarenja i drugih oštećenja, no unesrećena djelatnica morat će nekoliko dana biti hospitalizirana zbog promatranja. Neizmjerno mi je žao zbog cijele situacije. I da se nije ništa dogodilo, da su vrata pala bez ozlijeđenih, situacija ne bi bila dobra. Sigurnost ljudi na Kampusu naša je kontinuirana briga i trudimo se iz petnih žila predvidjeti situaciju i djelovati. Već osam godina imamo probleme s izvođačima radova i s nadzorom i cijelo to vrijeme radimo na uklanjanju nedostataka", kazao je rektor Pero Lučin.

Dodaje kako mu je jako žao te da će se osobno ispričati kolegici u ime svih bez obzira na to tko je kriv i zašto se incident dogodio. Rektor je istaknuo kako su pregledi snimki videonadzora pokazali kako je do padanja vrata došlo zbog pokušaja nepropisnog i nasilnog zatvaranja.

Ivana Petrić
izvor: Novi List
foto: Facebook@Kampus Trsat

Još vijesti