Mojfaks.hr u Vijesti

Nezavisna studentska inicijativa blokirala predavanja na Filozofskom fakultetu

Točno u podne dvjestotinjak studenata krenulo je hodnicima Filozofskog fakulteta, od predavaonice do predavaonice, blokirajući nastavu i pozivajući ostale koji su slušali predavanja da im se pridruže...

6. svibnja 2009 15:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Točno u podne dvjestotinjak studenata krenulo je hodnicima Filozofskog fakulteta, od predavaonice do predavaonice, blokirajući nastavu i pozivajući ostale koji su slušali predavanja da im se pridruže.

Glasna kolona prosvjednika hodnicima je uzvikivala: "Besplatno školstvo!", piše Net.hr.

Naime oni traže ukidanje naplaćivanja visokoškolskog obrazovanja na svim razinama, preddiplomskoj, diplomskoj i postdiplomskoj. Studenti u Kodeksu ponašanja za vrijeme studentske kontrole nad Filozofskim fakultetom napominju da će tijekom prosvjeda blokirati nastavni proces, i to na način da će spriječiti održavanje predavanja, seminara i kolokvija.

Profesori će naime moći održavati konzultacije, a održavanje kolokvija će se nakon prestanka prosvjedne blokade dogovoriti s profesorima. U Kodeksu nadalje stoji da će se svi sudionici preuzimanja kontrole nad fakultetom te posjetitelji i zaposlenici istog odnosit prema drugima, te prema osoblju i imovini fakulteta s maksimalnim poštovanjem. Također se ističe da se u slučaju policijske intervencije na prostoru fakulteta pruža pasivni otpor. Na solidarnost su pozvali i profesore. Prosvjednici ističu da ih podržavaju ne samo profesori, već i cijeli odsjeci.


Više: www.net.hr

Još vijesti