Mojfaks.hr u Vijesti

Nije oduševio vandale: Pametne e-klupe studenta Mrvoša nakon tjedan dana u Splitu uništene

O Ivanu Mrvošu već smo pisali, a osim što je oduševio čitavu akademsku zajednicu, njegov izum 'pametne klupe' oduševio je i širu javnost. No, čini se da pamet nije za sve ni svakoga, čak ni kad je u obliku klupe

8. rujna 2015 16:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Niti tjedan dana nije prošlo otkada su postavljene dvije „pametne e- klupe“ na Marjanu, točnije na Prvoj vidilici, a već su – razbijene, izvjestio je Dalmacija News prije tri dana.

"Žalosno je da nije trebalo puno čekati da se ovakvo što dogodi. Jutros smo primjetili oštećenja, pretpostavljam da je netko udarao nogom i na taj način oštetio jedan USB ulaz. Cijeli slučaj prijavili smo policiji, a u ponedjeljak ćemo pregledati i snimke nadzornih kamera ne bi li na taj način otkrili odgovorne", izjavio je o događaju ravnatelj Javne ustanove Park šuma Marjan Robert Koharević, vidno razočaran ovakvim raspletom događaja.


foto: Dalmacija News

...Student osmislio solarnu e-klupu koja ima hotspot i puni mobitele...


U ove dvije klupe, za sada jedine u gradu Splitu, investirala je Javna ustanova Park šuma Marjan. Stajale su 12 tisuća kuna + PDV, a molbe ravnatelja Koharevića da se na njih pripazi, ipak su nekima \'na jedno uho ušle, na drugo izašle\'.

Kako doznajemo, počinitelji su se potrudili prilikom oštećenja. Osim što su udarali nogom po klupama, također su odšarafili neke dijelove. Sada je pak na policiji da odradi svoj dio posla, odnosno da pronađe odgovorne za ovo nedjelo i otkrije njihove motive za ovakvo što.

Inače, identične klupe već se neko vrijeme nalaze u Solinu (već četiri mjeseca) i Sarajevu (mjesec dana), a ostale su netaknute.

L.B./izvor: Dalmacija News
foto: arhiva

Još vijesti