Mojfaks.hr u Vijesti

Loša vijest za studente: U hotel Mursa ipak će useliti netko drugi

Osijek već neko vrijeme pati od kroničnog nedostatka studentskog smještaja, a sada će u sobama hotela Mursa, suprotno od najavljenog, umjesto studenata boraviti ratni veterani.

5. lipnja 2017 12:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tijekom prošlotjednog posjeta gradu na Dravi, ministar branitelja, Tomo Medved, najavio je otvaranje veteranskog centra zbog kojeg će hotel Mursa dobiti prenamjenu, piše osijek031. Podsjetimo, hotel Mursa godinama zjapi prazan te je trebao studentima ponuditi krov nad glavom, a sada će u njemu biti nešto sasvim drugo. Ovakav potez osijek031 opisao je rekavši da su studenti "spušili" na što su reagirali veterani iz Udruge veterana vojne policije.

...Osijek dobiva novi studentski dom u starom hotelu Mursa!...


Prema riječima Medveda, Ministarstvo branitelja sve je dogovorilo s Ministarstvom državne imovine, radovi bi trebali započeti već ove godine, a u Osijeku se planira i otvorenje muzeja Domovinskog rata. Između studenata i njihovog smještaja upleli su se "viši interesi" te je portal osijek031 morao objaviti reagiranje na njihov članak od strane Udruge veterana vojne policije u kojem predsjednik Stipe Modrić ističe da Hrvatski branitelji nisu protiv rješavanja smještaja studenata.


Izvor: MojOsijek

"Na prijedlog Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Ministarstvo Hrvatskih branitelja donijelo je odluku da se jedan od prostora u državnom vlasništvu prenamjeni u Veteranski centar. Nigdje nije navedeno da će to ići na uštrb studenata jer mi hrvatski branitelji sigurno na to ne bi pristali, jer većina nas znaju kako su veliki troškovi koji plaćaju studenti. Normalno da znamo jer velika većina nas ima djecu koja studiraju i znamo koliko su velike režije i troškovi istoga jer ih mi plaćamo. Napominjemo da je prije nekoliko dana postavljen kamen temeljac za izgradnju novog studentskog doma na prostoru bivše vojarne \'Drava\' tj. sadašnjeg Campusa, što znači da se itekako vodi briga o rješavanju smještaja studenata što mi itekako podržavamo. Hrvatski branitelji nisu protiv rješavanja smještaja studenata, i nisu prijetnja studentima nego su ukazali MHB na problem prevelikih režijskih troškova, a za koje grad Osijek i županija osječko-baranjska do sada nisu imali razumijevanja", napisali su u dijelu reakcije na članak veterani iz udruge.

Kako ovo komentiraju studenti koje se uvijek rijetko što pita još nije poznato, a cijeli članak možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
izvor: osijek031
foto: odmor123.eu

Još vijesti