Mojfaks.hr u Vijesti

Nisu nimalo 'obične': Smeđe oči kriju mnoge tajne

Nedavna istraživanja pokazala su da osobe smeđih očiju imaju neke tajne moći kojih najčešće nisu ni svjesne.

12. Siječnja 2016 12:39
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svi pričaju o plavim i zelenim očima, a mi baš volimo smeđe! Svaki par očiju poseban je kao i otisak prsta na ruci, ali uvijek se nekako češće priča o ovim svjetlijim treptalicama. Istina je da su smeđe oči jednako zanimljive i intrigantne!

Smeđe oči u ljudima bude osjećaj sigurnosti: toplina smeđih očiju u sugovorniku će izazvati opuštanje, osjećaj opuštenosti, ali i mišljenje da je osoba s kojom razgovaraju samopouzdana i sigurna u to što govori. Zbog toga se osobama smeđih očiju ljudi lakše povjeravaju i otvaraju, čak i kad su najdublje tajne i najteži problemi u pitanju.

Neki znanstvenici vjeruju da se iza svake osobe smeđih očiju krije poletan i energetičan karakter koji uživa u životu. Psiholozi se slažu da osobe smeđih očiju, čak i suočene s problemima i bolešću i dalje osjećaju snažnu volju za životom.

Osobe smeđih očiju najčešće su duboko empatične, suosjećaju s drugima, plemenite su i često zaplaču kad ih dirne nepravda ili tuđa teška životna situacija. Psiholozi će reći da osobe smeđih očiju najčešće imaju veliko srce, a posebno to vrijedi za žene koje su sposobne za duboku i neizmjernu ljubav, kako prema partneru tako i prema članovima obitelji.

Stoga se više nikad nemoj osjećati obično jer imaš smeđe oči!

L.B./izvor: Cuisine&Health
foto: Shutterstock

Još vijesti