Mojfaks.hr u Vijesti

Nitko to ne voli: Najgore navike i osobine koje će uništiti svaku vezu

Svi mi znamo da postoje oni nepopravljivi 'turn-offovi' zbog kojih ćete pobjeći od potencijalnog partnera i prije nego se uopće upustite u ozbiljnu vezu.

6. studenog 2015 12:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Osoba može biti savršena za tebe po svim drugim pitanjima, ali jednostavno ne možeš prijeći preko užasnih cipela, avangardne frizure, nazalnog glasa, a ovdje slobodno niz možeš nastaviti svojim favoritima koji te užasno odbijaju kad su druge osobe u pitanju.

Srećom, hrpa znanstvenika izolirala je najgore stvari koje nas kod potencijalnih partnera odbijaju pa se možeš tome prilagoditi ili pak nastaviti s njima jer je ljudska rasa tvrdoglava (pogledaj točku 10 ove liste).

Ovi su istraživači shvatili da su se dosad radila istraživanja o poželjnim karakteristikama partnera, ali ne i onih koje nas odbijaju što je puno korisnije jer se na počecima veze usredotočavamo na negativne stvari kako bismo nekoga procijenili i odlučili je li materijal za dugotrajnu vezu ili ne.

U jednoj svojoj studiji ispitali su 2744 single osoba da odaberu karakteristike koje bi ih odbile kod potencijalnog partnera, a otkrili su da se žene uglavnom slažu s muškarcima u stvarima koje ih odbijaju. Jedina je razlika bila u libidu jer je muškarcima bitnije da žena osjeća zadovoljavajuću potrebu za seksom, a ženama je pak bilo bitno da muškarci ne provode previše vremena pred igraćim konzolama igrajući video igre.

Najgori odbijanac proizlazi iz neurednog izgleda i loših higijenskih navika što je dobra vijest za sve one koji se nalaze na tržištu jer je tu manu lako popraviti.

Najgori karakteristike i navike koje će vas odbiti od potencijalnog partnera:

prljava odjeća i loša higijena – 67%
lijenost – 66%
prevelika ovisnost o partneru – 63%
loš smisao za humor – 54%
međusobna udaljenost: više od 3 sata putovanja – 49%
loš/a u krevetu – 47%
manjak samopouzdanja – 40%
nizak libido – 33%
previše TV-a i video igrica – 33%
tvrdoglavost - 33%

Zato je najbitnije na spoj doći čist i u urednoj odjeći, ok?

L.B./izvor: Metro
foto: Freeimages

Još vijesti