Mojfaks.hr u Vijesti

Super prilika za studente iz 4 županije: Provjeri možeš li i ti do stipendije 'teške' 15 tisuća kuna

S popuštanjem epidemioloških mjera, život se lagano vratio u normalu, a pojedini poslovi za studente ponovno su aktualni.

15. lipnja 2020 14:40
Super prilika za studente iz 4 županije: Provjeri možeš li i ti do stipendije 'teške' 15 tisuća kuna

Super prilika za studente iz 4 županije: Provjeri možeš li i ti do stipendije 'teške' 15 tisuća kuna Foto: MojFaks

Nakon tri mjeseca izolacije i nemogućnosti pronalaska posla, napokon je stanje na tržištu malo bolje po pitanju studentskih poslova. No, gubitak koji je ostao neće se tako lako popuniti. Za to su tu i stipendije, da bar malo olakšaju studentsku svakodnevicu. 

Zaklada Novo sutra objavila je natječaj za stipendiranje studenata. Ova zaklada postoji od 2016. godine, a sjedište joj je u Vukovaru. Osnivač je Pavao Vujnovac, vlasnik i predsjednik uprave energetskih kompanija Prvo Plinarsko društvo i Energia Naturalis. Kako iz zaklade ističu, vjeruju da poticanjem obrazovanja i razvojnih projekata mogu okruženje učiniti boljim mjestom za život gdje će se izvanredni mladi ljudi obrazovati bez obzira na materijalni status i time ostvariti svoj puni potencijal. 

Od osnivanja do danas, Zaklada je financirala projekte u vrijednosti većoj od 3,5 milijun kuna, a kroz program stipendiranja prolazi više od 30 studenata. Takav trend se nastavlja i ove godine.

Uvjeti natječaja 


Konkurirati na natječaj mogu studenti 2. i 3. godine preddiplomskog te 1. godine diplomskog studija. Visina stipendije iznosi 1.500,00 kn mjesečno, a isplaćuje se u 10 jednakih obroka tijekom godine. Kandidat koji prima stipendiju u ovoj akademskoj godini ima mogućnost ostvariti nastavak stipendiranja i u sljedećoj ako zadovolji propisane kriterije.

Pravo prijave imaju studenti s prebivalištem u sljedećim županijama: Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska.

Što se tiče ostalih uvjeta, na natječaj se mogu prijaviti studenti koji pohađaju studijske programe u području: prirodnih znanosti (studij matematike, fizike, kemije), tehničkih znanosti (studij elektrotehnike, računarstva, rudarstva, nafte i geološkog inženjerstva, kemijskog inženjerstva, strojarstva) i društvenih znanosti (studij ekonomije).

Ostale detalje natječaja možete pročitati ovdje

A.Z.
foto: Shutterstock By Baloncici

Još vijesti