Mojfaks.hr u Vijesti

Novosti u Zadru: U listopadu kreće novi studij osmišljen u suradnji s IT tvrtkama

Suradnje fakulteta iz različitih gradova očito vrlo dobro funkcioniraju jer ih je sve češće, a takvo novo partnerstvo razvilo se između Sveučilišta u Zadru i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

30. svibnja 2017 12:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ova suradnja rezultirala je pokretanjem novog studija u dalmatinskom gradu, a uključene su i lokalne IT tvrtke. Naime, radi se o novom preddiplomskom izvanrednom stručnom studiju naziva Informacijske tehnologije. Studij kreće od akademske godine 2017./2018., a o kojim se točno IT tvrtkama radi nije poznato.

Predviđena upisna kvota je 42 izvanredna studenta, od čega 30 studenata ostvaruje pravo na upis polaganjem državne mature, 10 mjesta za studente starije od 25 godina koji će pravo na upis ostvariti putem razredbenog postupka te dva strana državljanina.


Izvor: Pixabay

Početak izvođenja studija planiran je za listopad 2017. godine, a obavijest o početku zaprimanja prijava za upis na studij bit će objavljena uskoro na stranicama Sveučilišta u Zadru. Više informacija o samom studiju možete pronaći na stranici sit.unizd.hr ili upitom na e-mail sit@unizd.hr.

...Nova Silicijska dolina? U Slavoniji od sljedeće godine dva nova studija računarstva...


Po svemu sudeći, Zadar kreće putem domaće verzije Silicijske doline baš kao i Osijek koji od sljedeće akademske godine pokreće nekoliko studija povezanih s novim tehnologijama.

Ivana Petrić
foto: unizd

Još vijesti