Mojfaks.hr u Vijesti

Od sutra jeftinija karta i u drugim gradovima: Provjerite gdje se sve možete voziti za 4 kune

Od 1. ožujka polusatna karta uvodi se i na autobusnim relacijama unutar šest susjednih gradova i općina.

28. veljače 2017 11:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U zagrebačkoj Gradskoj upravi jučer su potpisani ugovori između ZET-a i gradonačelnika i načelnika, odnosno, predstavnika gradova i općina: Velike Gorice, Zaprešića, Bistre, Klinča Sela, Luke i Stupnika o uvođenju 2. tarifne zone, čime se ukidaju 3. i 4. zona, te o uvođenju, od 1. ožujka, karte od četiri kune za polusatnu vožnju na linijama gdje ZET obavlja javni gradski prijevoz.

"Većina građana koji žive u gradovima i općinama u okolici Zagreba rade u našem gradu i zaslužili su imati iste uvjete kao građani Zagreba te zato i njima uvodimo kartu od četiri kune za polusatnu vožnju", istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić prilikom potpisivanja.

...Polusatna karta stiže i u Veliku Goricu: Studenti iz ovog grada napokon će jeftinije putovati...


"Današnje potpisivanje ugovora sa susjednim gradovima i općinama rezultat je našeg dogovora s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina koji smo uspjeli realizirati u roku tjedan dana", rekao je Bandić dodavši da je ovakav pristup korak unaprijed prema jedinstvenoj tarifnoj uniji za integrirani promet za zagrebačko područje koje uključuje Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju.

Vrijednost ovog projekta je 43 milijuna kuna. Polovinu tog iznosa Bandić planira nadoknaditi povećanom kupnjom novouvedenih karata od četiri kune, dok će se drugi dio namiriti iz povećanja efikasnosti operatera, odnosno ZET-a.

Gradonačelnici Velike Gorice i Zaprešića, kao i načelnici općina Bistra, Klinča Selo, Stupnik, te predstavnica općine Luka, izrazili su zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta, naglasivši da to puno znači njihovim stanovnicima.

...Od sutra možete kupiti \'kraljicu svih karata\': Evo koje novosti donosi vožnja od 4 kune...


Iz ZET-a ipak napominju da je za putovanje u svakoj pojedinoj zoni potrebno imati i odgovarajuću kartu te da je prijelaz između prve i druge zone ostao nepromijenjen.

Pojedinačne papirnate karte vrijedit će za vožnju u jednom smjeru, dok se elektroničkim karticama može putovati bez obzira na smjer.

L.B./foto: screenshot@YouTube/photos by Berlingo

Još vijesti