Mojfaks.hr u Vijesti

Znaš li da sa svojim studentskim timom možeš osvojiti čak 12.000 kuna? Okupi pobjedničku ekipu i prijavi se!

Studenti, članovi udruge BEST Zagreb, organizirali su jedinstveno studentsko natjecanje u programiranju umjetne inteligencije AIBG (Artificial Intelligence BattleGround).

21. veljače 2020 16:29
Znaš li da sa svojim studentskim timom možeš osvojiti čak 12.000 kuna? Okupi pobjedničku ekipu i prijavi se!

Znaš li da sa svojim studentskim timom možeš osvojiti čak 12.000 kuna? Okupi pobjedničku ekipu i prijavi se! Foto: MojFaks

U tijeku su prijave za natjecanje, a svi studenti iz IT područja pozvani su da se prijave na sudjelovanje. Sve što je potrebno učiniti za sudjelovanje u natjecanju je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja (best.hr/aibg). Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji, piše Bug.hr. 

...10 000 kuna za 500 studenata: Sveučilište u Zagrebu objavilo natječaj za stipendiju...


Prijave traju do 1. ožujka, a natjecanje se održava 13. i 14. ožujka. AIBG se održava u omiljenom studentskom prostoru Stablo znanja na prvom katu Studentskog centra u Zagrebu.

Natjecanje u dva dijela


AIBG je podijeljen u dvije faze. Prva faza je maratonsko programiranje koje traje neprekidnih 20 sati. U tom razdoblju četveročlani timovi programiraju i treniraju AI botove s ciljem efikasnog rješavanja zadatka, koji je zadan u obliku igre. Zatim slijedi drugi dio natjecanja koji se sastoji od međusobnih borbi po principu turnira, tim protiv tima. Nema komisije ili sudaca koji biraju pobjednika već najinteligentniji AI bot s najboljim ostvarenim rezultatom dobiva titulu prvaka i osvaja nagradu, piše Bug.hr

...Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine održava najveće europsko inženjersko natjecanje - European BEST Engineering Competition (EBEC)...


Ova posebna prilika omogućuje studentima testiranje vlastitih programerskih vještina te umrežavanje studenata sličnih interesa. Cilj hackathona je stvaranje novih kontakta i povezivanje s renomiranim hrvatskim tvrtkama u svrhu ostvarivanja radnog odnosa u bliskoj budućnosti.

Bogate nagrade za najbolje


Dodatan razlog za sudjelovanje na AIBG-u zainteresiranima mogu biti i vrlo atraktivne novčane nagrade za tri najbolja tima. Nagradni fond se sastoji od 21.000 kuna: za prvo mjesto 12.000 kuna za prvo, 6.000 kuna za drugo te 3.000 kuna za treće mjesto, piše Bug.hr.

A.Z.
Izvor: Bug.hr
foto: Unsplash @priscilladupreez
 

Još vijesti