Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Omiljeno jelo studenata može biti opasno po život: Student umro nakon što je pojeo tjesteninu 'staru' samo pet dana

MojFaks | Vijesti, 28.01.2019.Omiljeno jelo studenata može biti opasno po život: Student umro nakon što je pojeo tjesteninu 'staru' samo pet dana

Za vrijeme studijskih dana mladi ljudi često jedu tjesteninu jer ju je jednostavno i brzo napraviti. No, tjestenina čini se može biti opasna, posebno ako ju jedete nakon što kuhana stoji neko vrijeme. Nažalost, jedan 20-godišnji student je umro upravo zbog pet dana 'odstajale' tjestenine.

Student iz Belgije umro je nakon što je pojeo tjesteninu koja je pet dana stajala na kuhinjskom stolu.  Student je napravio špagete bolonjez te ih držao na sobnoj temperaturi, a ne u hladnjaku i jelo ponovno išao jesti za pet dana.

Izvor: Unsplash

Nakon što je student postao bolestan, otišao je u krevet vjerojatno s mišlju da će mu biti bolje. Nažalost, student je umro. Roditelji su ga ujutro našli mrtvog u krevetu, a obdukcija je pokazala da je umro od trovanja hranom. Trovanje je uzrokovala bakterija naziva bacillus cereus. Riječ je o bakteriji koja stvara spore, proizvodi toksine i uzrokuje proljev i povraćanje. Student je imao sve simptome, ali je mislio da je riječ o "uobičajenom" trovanju hranom koje će proći za par dana. Međutim, toksini iz bakterija prouzročili su propadanje jetre, što ga je ubilo dok je spavao.

Priču o trovanju tjesteninom ispričao je na svom YouTube kanalu liječnik dr. Bernard koji dijeli određene medicinske slučajeve s korisnicima interneta te ih tako pokušava upozoriti i ukazati da neke, naizgled bezopasne stvari mogu na kraju biti fatalne. Liječnik je upozorio da je nije problem jesti tjesteninu staru primjerice tri dana, no ona mora biti u hladnjaku. Pet dana je već problem, osobito ako su špagete bile "čuvane" na sobnoj temperaturi.Nakon priče o nesretnom belgijskom studentu, znate da ne smijete tjesteninu držati van hladnjaka!

autor: MojFaks
foto: Unsplash


tjesteninaopasnostudent umrošpageteKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se