Mojfaks.hr u Vijesti

Oni koji imaju najmanje, dat će najviše: eksperiment s beskućnicima i pizzom!

Sam na svom YouTube kanalu pokušava promijeniti svijet. Najnoviji društveni eksperiment koji je proveo postao je materijal videa kojeg je u samo nekoliko dana pogledalo više od 3 milijuna ljudi...

15. srpnja 2014 12:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zašto je ovaj video postao viralan u tako malo vremena? Možda zato što dira u neku žicu koja postoji u svima nama, a koja nam govori da će nam najčešće pomoći ljudi koji su u istim problemima kao i mi sami, a ponekad i većima.

Sam je ovu ideju pokušao dokazati jednostavnim društvenim eksperimentom. Otišao je u pizzeriju i ondje zamolio nekoliko osoba koje su klopale da svoj ručak podijele s njime. Pogađate – svi su ga \'otkantali\' bez imalo razmišljanja ili srama.

Zatim je u dogovoru s jednim svojim prijateljem, beskućniku koji se odmarao na obližnjim stepenicama ponudio pizzu uz toplu riječ. Beskućnik je zahvalio na ovoj gesti i pojeo onoliko pizze koliko mu je u tom trenu bilo dovoljno. Nakon što je završio s pizzom i ostatak pospremio u kolica, na scenu je stupio Sam. Prišao mu je i upitao ga je li mu ostalo pizze i želi li je podijeliti s njime.

Ono što se dogodilo dirnulo je sve koji su video pogledali, a nadamo se da je i brojne posjetitelje one pizzerije nagnalo da razmisle o svojim postupcima.

Pogledajte što se dogodilo!




L.B./foto: screenshot/YouTube


Još vijesti