Mojfaks.hr u Vijesti

Osječki Filozofski među 17 najboljih visokoobrazovnih ustanova u RH

Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske odlučio je izdati certifikat Filozofskom fakultetu u Osijeku za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguravanja kvalitete.

5. srpnja 2016 14:50
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ustanova koja želi dobiti certifikat mora proći postupak vanjske neovisne periodične prosudbe unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete koji se provodi u ciklusima od pet godina, objavljuje Glas Slavonije.

Vanjskom se prosudbom prosuđuje koliko visoko učilište vodi brigu o akademskim standardima i kvaliteti po pitanju unaprjeđivanja mogućnosti za stjecanje određenih stupnjeva obrazovanja, potpore ostvarenju misije i strateških ciljeva jedinice za osiguravanje kvalitete na visokom učilištu te uspoređivanja dostignutih standarda i kvalitete s kvalitetom i standardima koji se primjenjuju na sličnim visokim učilištima u Hrvatskoj i zemljama EU-a.

Filozofski fakultet u Osijeku ima 55 godina dugu tradiciju odgoja i obrazovanja studenata, a ovaj je certifikat potvrda izvrsnog rada cjelokupnog osoblja i studenata.



"Jako smo ponosni i sretni što je Filozofski fakultet napokon dobio certifikat za kvalitetu, jer je riječ o dugogodišnjim naporima svih djelatnika i studenata našeg fakulteta te srdačno zahvaljujem svima koji su svojim nesebičnim zauzimanjem pridonijeli da naša ustanova uđe u krug najboljih. Ističem kako je važnost ovog priznanja to veća za naš fakultet s obzirom na to da su certifikat, otkad je započeo postupak vanjske neovisne periodične prosudbe 2010. godine, dobila uglavnom privatna veleučilišta, rektorati te fakulteti iz STEM područja. Mi smo jedini fakultet u Hrvatskoj koji se bavi humanističkim znanostima, a koji je dobio certifikat za kvalitetu", istaknula je dekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr. sc. Loretana Farkaš.

Sveučilište u Osijeku ima veliki razlog za zadovoljstvo s obzirom na to da su u posljednjih pet godina čak dva fakulteta ostvarila uvjete za dobivanje certifikata za kvalitetu, Filozofski i Građevinski. Ovu će potvrdu kvalitete pokušati slijediti i ostale sveučilišne sastavnice u svrhu profiliranja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u centar izvrsnosti te jamstva dobrog i kvalitetnog studiranja.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti