Mojfaks.hr u Vijesti

Osma generacija stipendista: Zgrabi jednu od 400 stipendija NZPUSS-a

Imaš priliku postati jednim od 400 sretnika osme generacije stipendista Zaklade. Rok za prijavu je do 9. siječnja 2017. godine.

9. prosinca 2016 15:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je Natječaj za dodjelu najmanje 400 studentskih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu) za akademsku godinu 2016./2017.

Stipendije Zaklade u 1. kategoriji dodjeljuju se studentima koji su upisani u studijske programe navedene na listi deficitarnih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a koji su:

RAČUNARSTVO
STROJARSTVO
ELEKTROTEHNIKA
MATEMATIKA
FIZIKA
DOKTOR MEDICINE
FARMACIJA
LOGOPEDIJA
REHABILITACIJA
ANGLISTIKA
GERMANISTIKA


Stipendije Zaklade u 2. kategoriji dodjeljuju se studentima – osobama s invaliditetom;
Stipendije Zaklade u 3. kategoriji dodjeljuju se studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine;
Stipendije Zaklade u 4. kategoriji dodjeljuju se studentima– aktivnim kategoriziranim sportašima;
Stipendije Zaklade u 5. kategoriji dodjeljuju se studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji;
Stipendije Zaklade u 6. kategoriji dodjeljuju se studentima preddiplomskog studija glazbenih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima.

Elektronički obrazac, obrasci za sve kategorije stipendija zajedno s napomenama za ispunjavanje istih, Pravilnik o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija, Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu studentskih stipendija mogu se preuzeti ovdje.

Prijave na natječaj šalju se elektronički i poštom, a od 9. prosinca 2016. godine do 9. siječnja 2017. godine do 12h.

L.B./foto:

Još vijesti