Mojfaks.hr u Vijesti

[VIDEO] Odlazak u mirovinu u stilu: Zagrebački studenti omiljenom profesoru pripremili iznenađenje

Poznati hrvatski jezikoslovac, akademik te predsjednik Matice hrvatske, Stjepan Damjanović, u srijedu je održavao svoje posljednje predavanje na Filozofskom fakultetu. Naime, omiljeni profesor odlazi u mirovinu, a nije ni slutio da će mu njegovi studenti prirediti veliko iznenađenje.

1. lipnja 2017 12:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nije novost da je profesor Damjanović s Odjela za kroatistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta već godinama omiljen među studentima. Ovom stručnjaku za staroslavenski jezik i glagoljaštvo studenti iz godine u godinu prilikom ocjenjivanja daju čistu peticu pa su zato u srijedu studenti kroatistike za kraj profesoru pokazali da ga jako cijene i vole.



Kada je profesor ušao u dvoranu čuo je ovacije studenata, a kasnije su ga ispratili dirljivim oproštajnim govorom koji ga je ostavio bez teksta. Na kraju ovog sentimentalnog "predavanja", govor je održao i profesor Domjanović obrativši se studentima u svom opuštenom stilu.

Najbolje je ocijenjen profesor još od 2008.


Kako smo već napisali, Damjanović je godinama omiljen među studentima čemu u prilog ide i anonimno ocjenjivanje profesora iz 2008. kada su studenti profesora ocijenili s "izvrstan". Tada su imena najbolje ocijenjenih profesora ostala tajna, ali je eho.com otkrio da se među najboljima od najboljih našao i Stjepan Damjanović. On je tada bio najstariji profesor na Odjelu za kroatistiku.

Ispite profesora Damjanovića studenti ne ocjenjuju laganim, a za njegove kriterije kažu da nisu nimalo blagi. Unatoč tome većina mu studenata daje ocjenu 5,0, zahvaljujući čemu je redovitno najbolje rangirani redovni profesor Filozofskog fakulteta, piše eho.com.


Profesor Damjanović je svake godine omiljeni profesor među studentima... izvor: izvor-osmodec.hr

"Nikada nisam razmišljao o bi li mi u životu bilo bolje da imam više novca, da sam političar ili ministar. Zadovoljan sam ovim što radim i u tome nastojim biti što bolji. Da pitate moju suprugu, ona bi vam sigurno rekla da sam previše emotivno vezan za posao", našalio se prof. Damjanović za eho.com, otac trojice sinova kojima njegovi studenti nerijetko znaju reći "Stari vam je super".

Snimka ovog iznenađenja preplavila je društvene mreže, a komentari na ovaj čin studenata su vrlo pozitivni, ali hvale i Damjanovića te veličaju međusobno poštovanje na relaciji student-profesor.

Ivana Petrić
foto: YouTube

Još vijesti