Mojfaks.hr u Vijesti

Otkaz urednici studentskih novina zbog šale o Snjeguljici

'The Daily Free Press' naziv je studentskih novina na Sveučilištu Boston, u kojima je u ponedjeljak, povodom April's Fool Day, ili prvotravanjske šale objavljena fotografija Snjeguljice te se aludiralo da su je patuljci silovali nakon što su joj dali drogu za silovanje. Urednica je odmah u utorak dobila otkaz.

5. travnja 2012 14:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Snjeguljica se prostituirala, te bila drogirana i silovana

Naime, povodom prvog travnja, kada se diljem svijeta zbijaju slane i neslane šale, ove su novine izašle pod nazivom \'The Disney Free Press\', a na naslovnici je pisalo kako je sedam patuljaka uhapšeno jer su drogirali i silovali \'najljepšu i najbolju od svih\'. Chelsea Diana, urednica, se ispričala i rekla da se radilo o neslanoj i ignorantskoj šali, međutim nakon sastanka odbora na sveučilištu dobila je nogu s uredničkog mjesta ovih studentskih novina.

Uz ovo, u priči je spomenuto i Snjeguljičino hapšenje zbog prostitucije.

Sve ovo izazvalo je veliku buru na fakultetu jer se samo prije tri dana vodila kampanja protiv seksualnog nasilja. Naime, u prosincu je uhapšen jedan student, inače igrač hokeja, koji se ušuljao u sobu jedne studentice i silovao je. Potom, u veljači je drugi student, također igrač hokeja, učinio to isto. Stoga mnogi ovu prvotravanjsku šalu smatraju neslanom i svakako objavljenu u veoma lošem trenutku.

U novinama su rekli kako je zbijanje prvotravanjskih šala tradicija u ovim novinama te kako šalu nije osmislila sama urednica, ali je dala zeleno svjetlo da se objavi.

\'Trebali bismo se prema svim studentima ponašati s poštovanjem i imati na umu da je seksualno nasilje dotaklo živote mnogim studenata koji ovdje studiraju. Ovakvom pričom samo se ponavljaju stereotipi protiv koji se mnogi bore\', rekao je Howard Male, predsjednik studentskog vijeća.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com


Još vijesti