Mojfaks.hr u Vijesti

Otpustili profesora jer je njegova brada završila u reklami za pivo!

Izvanredni profesor sa Sveučilišta Charleston Southern, Paul Roof, tvrdi da je dobio otkaz ovog petka jer se njegova slika iskoristila za reklamu piva “Holy City Brewing's Chucktown Follicle Brown”.

2. lipnja 2014 13:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Rekli su da to nije slika dostojna kršćanskog okoliša i da bi se studentima moglo učiniti da podržavam i potičem konzumiranje alkohola”, izjavio je Roof koji je na ovom fakultetu predavao sociologiju 7 godina te je i osnivač društva “Holy City Beard & Moustache Society” koje organizira dobrotvorne događaje kako bi pomgalo pacijenticama koje boluju od raka jajnika i njihovim obiteljima.

Kolegiji koje je održavao bili su: Američka popularna kultura, Urbana sociologija, Metode društvenog istraživanja, a njegova nadaleko poznata brada bila je i svojevrstan sociološki eksperiment sama po sebi, a čini se da ga je njegova slavna brada također koštala i posla!



Ona je simbol, a simboli se koriste na različitim lokacijama i u različitim situacijama, a slika moje brade našla se na limenkama piva. Nemam isključivo vlasništvo nad tim prikazom, nitko mi za reklamu nije platio, a čak me ni uprava pivovare nije upitala pristajem li na to. Ne moraju tražiti moje dopuštenje.

Više o cijelom slučaju možete pročitati ovdje.

L.B./izvor: Charleston City Paper
foto: Facebook

Još vijesti