Mojfaks.hr u Vijesti

Otvoren novi paviljon u studentskom naselju ''Stjepan Radić'' u Zagrebu

U Studentskom naselju "Stjepan Radić" u Zagrebu danas je svečano otvoren novi paviljon s 364 nova mjesta za studente doktorskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

14. rujna 2010 01:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić simbolično su predali ključeve novoga paviljona predsjedniku Studentskoga zbora Zagrebačkog sveučilišta Ivanu Boti.

Nakon gotovo četvrt stoljeća novi prostori za studente...

Time su, nakon gotovo četvrt stoljeća, odnosno od Univerzijade, studenti najvećega hrvatskog sveučilišta dobili nove prostore u kojima sada, zajedno s novosagrađenim paviljonom broj 11 koji je studentima predan krajem ožujka ove godine i koji je osigurao 93 nova mjesta, osigurana još 457 mjesta za studente doktorskih studija, uključujući i strane studente.

Premijerka Kosor izrazila je posebno zadovoljstvo što je osigurano i 12 novih mjesta za studente s invaliditetom. Istaknula je kako je današnja svečanost potvrda da Vlada RH ostvaruje istaknuto načelo da će neprekidno ulagati u znanje i mlade ljude budući da je to i izravno ulaganje u gospodarstvo i budućnost Hrvatske.

Najavila je da će Vlada RH uskoro s predstavnicima svih sedam hrvatskih sveučilišta potpisati ugovor o sufinanciranju diplomskih studija za što je, istaknula je, već osiguran novac.

Još vijesti