Mojfaks.hr u Vijesti

Ovo svi milijunaši imaju zajedničko!

Ako planirate diplomirati i postati milijunaši, provjerite pronalazite li se u ove četiri zajedničke točke koje dijele svi milijunaši koje je jedan autor obuhvatio svojim istraživanjemj. Od 700 ispitanih milijunaša, većina njih imala je ovih nekoliko dodirnih točaka.

20. listopada 2014 15:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

1. Većina njih sami su sebi šefovi

Ako zarađujete novac za nekoga, to bi trebali biti vi, a ne vaš šef ili vlasnik vaše kompanije. Naravno, manje od trećine poduzetnika u Americi uspije preživjeti prvih 10 godina što znači da je rizik velik. No s druge, vedrije strane, osobe koje zaposle same sebe češće su mnogo sretnije svojim poslom.

2. Pokreću posao nakon strateškog planiranja

Strast je super i divna i bajna, ali milijunaši ipak šnjofaju područja u kojima je potražnja veća od ponude – to su područja u kojima će najizglednije zaraditi. Iako ovo može zvučati kao logična i opće poznata stvar, jedno je istraživanje pokazalo da je samo trećina poduzetnika na ovaj način pokrenula posao. Zašto neke osobe ne pokreću poslove na kojima bi najviše zaradili? Jer ih smatraju dosadnima i \'prenormalnima\' da bi se u njima probili.

3. Nisu nužno genijalci, ali se jako trude

Prosječna ocjena američkog milijunaša je 2.9 na ljestvici do 4.0. (Uzmite u obzir da će se ‘pametniji’ ljudi također teže odlučiti na riskantnije poslovne poteze kao što je pokretanje vlastitog posla.) 94% ispitanih poduzetnika izjavilo je da je steklo snažne radne navike i poslovnu etiku za vrijeme fakulteta, a drugi su izjavili da su ih profesori naučili kako biti odgovorne osobe.

4. Pažljivo raspolažu novcem

Možete ih nazvati i škrticama. Polovina milijunaša izjavila je da na odijelo nikada nisu potrošili više od 399 dolara niti više od 30 tisuća dolara za automobil. Dugo i detaljno razmišljaju o tome kako će potrošiti novac.

L.B./izvor: Newser
foto: sxc.hu

Još vijesti