Mojfaks.hr u Vijesti

Pametni medvjedić: Studentice iz Hrvatske izumom osvajaju svijet

Svako malo iznenade nas kreativni studenti koji se već za vrijeme studija pobrinu za svoju budućnost i na noge podignu svoje malene poduzetničke poduhvate.

21. Siječnja 2014 13:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dvije su studentice uzburkale domaće i inozemne medije svojim izumom – pametnim medvjedićem koji izgleda kao obični plišani medvjedić, no zapravo je sofisticirana naprava koja će roditeljima pomoći u brizi za svoje dijete. Medvjedić naime brižno i marljivo bilježi zdravstveno stanje djeteta koje se s njime igra, a izvještaj stanja bluetoothom šalje na računalo ili mobitel. Dijete uživa i ne strahuje pred raznim nepoznatim instrumentima (kao što su toplomjeri i sl.), a vi i vaši liječnici neprestano ste u toku sa zdravstvenim stanjem svog potomka. Barem dok mu je medjedić u rukama!



Ana Burica i Josipa Majić osnovale su medicinski startup Teddy the Guardian, a nedavno su bile na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu – CES-u – koji se održavao u Las Vegasu, a koji je okupio 3200 izlagača i privukao 150 tisuća posjetitelja.

Ne moramo posebno naglašavati da su ove dvije studentice ekonomije privukle pažnju svih, a posebice najuglednijeg američkog novinara za nove tehnologije, Tima Stevensa, koji ih je počastio titulom “najvećeg hita CES-a 2014. godine.”

Teddy The Guardian Live Demo from Teddy The Guardian on Vimeo.



L.B.

Još vijesti