Mojfaks.hr u Vijesti

Pismo isprike - Cimer se ispričao za popijeno mlijeko

Pisma isprike kao da su zamrla u današnjem svijetu, no ipak postoje pojedinci koji ih ponekad prakticiraju. Jedan od tih pojedinaca je i američki student koji je svom cimeru popio mlijeko, a poslije ga je to toliko kopkalo da mu je napisao opširnije pismo isprike koje je na kraju dospjelo i na internet. Kako bilo, kada se sljedeći put nekome zamjerite, možda je dobra ideja napisati pismo isprike jer u pismu je mnogo toga lakše reći nego oči u oči.

31. svibnja 2012 13:06
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Alexander se poželio pahuljica s mlijekom, ali nije imao svoje mlijeko i nije mu se dalo u trgovinu. No, u hladnjaku u studentskoj sobi pronašao je mlijeko svojeg cimera Marka i odlučio ga iskoristiti. Nakon pojedenog obroka uslijedila je velika porcija grižnje savjesti koja je rezultirala pismom u kojem, između ostalog piše:

\'Mark,

sada se sigurno pitaš: \'Što se dogodilo s mojim mlijekom? Netko ga je otvorio i popio dio!\' E, dobra intuicija, Mark. Imaš pravo. Jako dobro rješavaš probleme. Netko je popio tvoje mlijeko. Ja sam. Alex, halo!

Dok sam pio tvoje mlijeko, osjetio sam da te moram obavijestiti zašto sam to učinio. Ovdje su neki od razloga:

1. Htio sam jesti pahuljice.

2. Nisam imao svoje mlijeko.

3. Ni naš cimer Scott nije imao mlijeka.

4. Prvo sam mislio iskoristiti Scottovu instant smjesu za jaja jer tetrapak u kojima su izgleda poput onoga u kojem se drži mlijeko, ali sam tu ideju odbacio jer kako idu jaja i pahuljice? To je smiješno.

5. Tebe nije bilo. Nedostajao si mi. Možda je korištenje tvog mlijeka bila neka podsvijesna želja za povezivanjem s tobom. Stoga je pitanje zašto sam uzeo tvoje mlijeko  isto kao da me pitaš bilo što drugo što izabire samo srce.

Sad ćeš se sigurno pitati: \'Zašto je Alex kupio pahuljice, a nije kupio mlijeko u trgovini?\' Na ovo nemam dobar odgovor. Znam, to je neodgovorno. Nisam zaboravio kupiti mlijeko. Jednostavno to nisam učinio.
.
.
.
Čini se kao da sam slab na tvoje tekućine jer sam prije par večeri popio tvoja dva piva dok smo igrali onu društvenu igru. Ponudio si mi ta dva piva i i ja sam ih prihvatio, ali odbio sam treće iz poštovanja prema tebi i tvojoj kupovnoj moći. To je treće pivo bilo u hladnjaku kad sam tražio mlijeko, ali NISAM ga popio. Pomislio sam što bi ti želio – da popijem malo mlijeka ili to pivo. Doista teška odluka. Ali napravio sam ono što sam mislio da bi ti želio – radije žrtvovati malo mlijeka zbog gladnog prijatelja. Ako se ne slažeš s ovom odlukom, nemaš koga kriviti nego sebe jer sam doista učino ono što sam mislio da bi ti odlučio.

I mislim da si donio dobru odluku.

Ali idemo razgovarati o nadoknadi štete. Evo što ti nudim zauzvrat: jednu čašu mog soka od naranče. Moj je onaj obogaćen kalcijem i vitaminom D. Sok je ukusan, osvježavajuć i odličan uz bilo koji doručak. Da, Mark, kupujem sok obogaćen kalcijem jer ne pijem mnogo mlijeka. Stoga se posluži čašom soka od naranče i nemoj se uopće brinuti što ćeš me opljačkati za vitamine koji mi ionako nedostaju. Borit ću se i, nadam se, preživjeti.

Također sam kupio pakovanje od 12 boca piva pa se posluži na moj račun, prijatelju. Idemo popiti, zezati se i plesati kao da nitko ne gleda.

Ono mlijeko mi je značilo mnogo više nego što ćeš ikad znati. Cijenim tvoju velikodušnost. Sljedeći put kad se nađem u sličnoj situaciji  znat ću da je jedina ispravna stvar popiti tvoje mlijeko. Ti samo daješ i daješ, to je tvoja priroda i to volim na tebi.

Alexander Koplow\'

N.LJ.J.
Foto: sxc.hu

Još vijesti