Mojfaks.hr u Vijesti

Pitanje za upis na koledž: 'Biste li postali član LGBT zajednice?'

Kažu kako ovim pitanjem žele potaknuti na poštivanje različitosti, ali i bolje razumijevanje LGBT zajednice.

2. rujna 2011 14:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Koledž Elmhurst prvi je u Sjedinjenim Američkim Državama koji će prilikom upisa u školsku godinu 2012./2013. svoje buduće studente pitati: \'Biste li razmislili o tome da postanete član LGBT (lezbijske, homoseksualne, biseksualne, transseksualne) zajednice?

 

Elmhurst je privatni  koledž, a postoji već 140 godina. Na koledžu posebno potiču različitost te ponosno ističu kako je to jedna od njihovih najvažnijih misija.

 

\'Igrači nogometa ne bi dolazili na ovaj koledž kada ne bismo imali nogometni tim. Vrlo je slično i s LGBT zajednicom, s tim da se ovdje radi o velikoj emocionalnoj podršci. Ovim šaljemo poruku o prihvaćanju,\' kažu na Elmhurstu.



 

Ove godine je među sadašnjim studentima provedeno istraživanje o tome što misle o postavljanju ovakvog pitanja na novim prijavama na koledž i većina njih se slaže da je u redu.

 

\'Kada se radi o mogućnosti, o opciji, tada je sasvim u redu. Ali da se nameće kao obavezno, bilo bi smiješno,\' zaključio je jedan student druge godine. \'Ponosna sam na svoj koledž zbog ovoga. Mislim da je ovo veliki korak za cijelu naciju,\' dodala je jedna studentica. 


N.LJ.J.

foto:photoxpress.com


Još vijesti