Mojfaks.hr u Vijesti

3000 kuna mjesečno! 8 sretnika dobit će ovu finu stipendiju: Provjeri imaš li šanse

Hrvatska narodna banka (HNB) objavila je natječaj za dodjelu osam stipendija studentima preddiplomskih iili diplomskih studija iz područja ekonomije, matematike, računarstva, tj. informatičkih tehnologija, prava i građevinarstva.

14. srpnja 2020 15:24
3000 kuna mjesečno! 8 sretnika dobit će ovu finu stipendiju: Provjeri imaš li šanse

3000 kuna mjesečno! 8 sretnika dobit će ovu finu stipendiju: Provjeri imaš li šanse Foto: MojFaks

Radi potpore budućim, mladim stručnjacima, u skladu s poslovnim interesima i mogućnostima, u 2020. godini Hrvatska narodna banka dodjeljuje osam stipendija, u visini od 3.000,00 kuna neto mjesečno, za studente profila potrebnog za rad u Hrvatskoj narodnoj banci (dvije za studente ekonomije, dvije za studente matematike, dvije za studente računarstva, tj. informatičkih tehnologija, jednu za studente prava i jednu za studente građevinarstva).

Ako se ne zaprimi dovoljan broj odgovarajućih prijava iz jednog područja, Hrvatska narodna banka zadržava pravo preusmjeriti broj stipendija iz jednog područja u drugo.

...Upozorenje svima koji primaju OPĆINSKE stipendije! Studentica revoltirana: \'Moja općina nije isplatila stipendiju studentima, a razlog je bizaran\'...


Uvjeti natječaja su sljedeći: kandidat mora biti redoviti student integriranog (preddiplomskog i diplomskog studija) ili preddiplomskog studija ili diplomskog studija, mora imati završenu najmanje prvu godinu studija, studij odnosno studijski program ili smjer programa mora biti iz polja/područja ili ekonomije ili matematike ili računarstva, tj. informatičkih tehnologija ili prava ili građevinarstva i mora imati državljanstvo Republike Hrvatske.

Poželjni su studijski programi ili smjerovi programa koji se odvijaju na fakultetima/visokim učilištima na kojima se stječu kompetencije za obavljanje poslova ekonomista istraživača, administratora sustava, administratora baza podataka, mrežnih administratora i programera ili onima na kojima se stječu kompetencije u kojima se traži sposobnost za poslove matematičkoga modeliranja, primjene analitičkih i numeričkih metoda, financijskog prava, tehničke podrške i slično, odnosno oni koji su u skladu s funkcijama i poslovnim prioritetima Hrvatske narodne banke.

...Dio studenata bez rate stipendije: Zbog \'epidemiološke situacije\' isplata za travanj nekima će kasniti...


Postupak prijave i ostale dodatne informacije možete pronaći na sljedećem linku.

A.Z.
foto: Shutterstock By Janusz Pienkowski

Još vijesti