Mojfaks.hr u Vijesti

Pogledajte na koji način možete ostvariti pravo na jednokrevetnu sobu u domu

Svi studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u domu, a osjećaju kako je zbog njihovog zdrastvenog stanja bolje da su smješteni u jednokrevetnim sobama, mogu priložiti dokumentaciju i ostvariti tu pogodnost.

22. kolovoza 2019 12:30
Pogledajte na koji način možete ostvariti pravo na jednokrevetnu sobu u domu

Pogledajte na koji način možete ostvariti pravo na jednokrevetnu sobu u domu Foto: MojFaks

Kao i prošle godine, dio zagrebačkih studenata ima pravo na jednokrevetnu sobu, ovisno o težini njihovog zdravstvenog stanja, koje procjenjuje služba za školsku i adolescentnu medicinu nastavnog zavoda za javno zdravstvo \'dr. Andrija Štampar\'. Studenti mogu priložiti svu dokumentaciju zaključno s 30. kolovozom, na adresu ordinacije koja je određena prema fakultetu studenta.


Zamolbu mogu priložiti svi brucoši i studenti viših godina, a ovo je sva dokumentacija koju je potrebno priložiti školskom ili studentskom liječniku, koji ispunjava obrazac i šalje svu ispravljenu dokumentaciju Povjerenstvu specijalista školske medicine Zavoda, možete pogledati ispod:


Izvor: Screenshot službene stranice SC Zagreba


Studentski centar će nakon kraja kolovoza objaviti abecedni popis svih studenata koji su ostvarili pravo na jednokrevetnu sobu i liječničku potvrdu (koja se naplaćuje 100 kn), a svi oni koji su nezadovoljni rezultatima imaju pravo na slanje prigovora, za koji imaju vremena jedan dan.


Prigovore studenti šalju na e-mail adresu pisarnica@stampar.hr, ili na adresu Zavoda – Mirogojska 16, čiji Stručni kolegij u roku od osam dana razmatra žalbu te objavljuje svoje konačno mišljenje.


Zavod preporuča svim studentima koji imaju bolesti poput epilepsije, šećerne bolesti ili srčane tegobe da ipak ostaju u dvokrevetnim sobama, radi vlastite sigurnosti u slučaju da dođe do iznenadnog gubitka svijesti. 



P.H.

Foto: scri.uniri.hr

Još vijesti