Mojfaks.hr u Vijesti

Riječki studenti snimili video na znakovnom jeziku: Ovo je sjajno!

U sklopu Dana društvene uključenosti i kao jedan od brojnih projekata Erasmus Studentske Mreže, inicijativom ESN-a Rijeka, volonteri i Erasmus studenti snimili su video na znakovnom jeziku kako bi potaknuli razmišljanje o samosvijesti te suosjećanju.

11. lipnja 2019 12:25
Riječki studenti snimili video na znakovnom jeziku: Ovo je sjajno!

Riječki studenti snimili video na znakovnom jeziku: Ovo je sjajno! Foto: MojFaks

Kako je za Novi list izjavila autorica videa Roma Đurić, zadatak nije bio lagan, posebice jer većina sudionika videa nije otprije poznavala znakovni jezik, no smatra da se trud itekako isplatio kad je vidjela što je iz njega proizašlo.

Foto: Freepik

Tijekom trajanja inicijative Erasmus Studentska Mreža organizirala je događaje s ciljem podizanja svijesti te poticanja na volonterski rad. Inspirirana time koordinatorica Social Erasmusa ESN-a Rijeka, Roma Đurić, snimila je video na znakovnom jeziku sa svim sudionicima 14. Nacionalne Platforme ESN-a Croatia, a radi se o pjesmi "This Is Me" iz mjuzikla „The Greatest Showman“, piše Novi list.

...Studije pokazale: Erasmus+ razmjena pomaže u dobivanju prvog posla...


...Pomoć oko smještaja, obaveza, novog grada: Znate li zašto je dobro biti \'student buddy\' na faksu?...


Snimljenim videom volonteri i Erasmus studenti iskazali su poštovanje, ali i podsjetili na poteškoće s kojima se svakodnevno susreću gluhonijeme osobe u današnje vrijeme. Tijekom dva tjedna inicijative, pokazuje se ljepota volontiranja te potiče ljude na uključivanje u razne aktivnosti, udruge i organizacije koje teže boljem sutra.

Erasmus Student Network, najveća je studentska volonterska organizacija s više od 15 tisuća članova koji kroz 528 lokalnih sekcija raspoređenih u 40 država pomažu više od 180 tisuća studenata. Vodeći se principom "students helping students", radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene, a riječki ogranak, ESN Rijeka, osnovan je 2012. godine kada je broj Erasmusa i volontera bio prilično malen, dok danas u Rijeku dolazi oko 300 Erasmusa na godinu te sekcija broji više od 20 članova, piše Novi List.

...Studentske razmjene kao stil života: upoznajte Erasmus rekordere koji su proputovali cijelu Europu...



Video pogledajte ovdje:




MojFaks
Izvor: Novi list
Foto:Freepik

Još vijesti