Mojfaks.hr u Vijesti

Pokrenut novi kolegij koji mogu upisati SVI zagrebački studenti: Pronađi kolegu i zajedničkim radom ostvarite dodatnih 5 ECTS-a!

Sveučilište u Zagrebu objavilo je početak izvođenja novog kolegija.

21. rujna 2020 15:57
Pokrenut novi kolegij koji mogu upisati SVI zagrebački studenti: Pronađi kolegu i zajedničkim radom ostvarite dodatnih 5 ECTS-a!

Pokrenut novi kolegij koji mogu upisati SVI zagrebački studenti: Pronađi kolegu i zajedničkim radom ostvarite dodatnih 5 ECTS-a! Foto: MojFaks

U novoj akademskoj godini, kolegij "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom" biti će dostupan za upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu (fakultet/akademiju) Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.


...„Rod, seksualnost i identiteti – od opresije do ravnopravnosti“- od jeseni novi kolegij u Rijeci...


Nositelj je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Kolegij se održava u dva dijela: prvi dio se odnosi na pripremnu radionicu, a drugi na pružanje vršnjačke potpore i redovite grupne konzultacije – superviziju. Traje jedan semestar te nosi 5 ECTS bodova.

Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom, studenta s oštećenjem vida, sluha ili motoričkim poremećajem kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student koji upisuje kolegij pruža potporu („par“). Također, potrebno je da par bude s istog studijskog programa i iste studijske godine.  

...Unatoč znanju, želji i uspjehu: Maturanti s invaliditetom često ne upišu željeni faks zbog NEPRISTUPAČNOSTI!...  


...Studiraju što dulje zbog mjesta u domu, a sad će morati van! Nova pravila kažu: Nema više beskonačnog boravka u sobi – čak ni za ovu skupinu studenata...


S obzirom na specifičnost načina izvođenja dijela kolegija (neposredno pružanje potpore: bliski kontakt između pružatelja i primatelja potpore), njegova realizacija u akademskoj godini 2020./2021. ovisi o razvoju epidemiološke situacije u našoj zemlji te načinu na koji će se organizirati nastava na svakoj pojedinoj sastavnici. Nakon iskaza interesa sa svakim pojedinim studentom, odnosno parom studenata, će se razmotriti primjerene mogućnosti sudjelovanja u kolegiju odnosno pružanje kvalitetne potpore studentima s invaliditetom.

A.Z.
izvor:Sveučilište u Zagrebu
foto: ilustracija/Darko Ba, MojFaks

Još vijesti