Mojfaks.hr u Vijesti

Pokrenut program Postakademskog zapošljavanja: studentima i do 240 tisuća kuna potpore

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović potpisali su u utorak u Splitu sporazum o pokretanju Programa postakademskog zapošljavanja.

17. lipnja 2015 11:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

\'Ovo je vrhunski projekt i ako u ovoj inicijativi uspijemo, da bude barem deset posto uspješna, bit ćemo iznimno zadovoljni. Mislim da smo napravili pravu stvar. Ovo Hrvatskoj može donijeti samo dobro\'. kazao je ministar Mornar izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma.

Studentima koji se žele prijaviti u Program postakademskog zapošljavanja poručio je da će se, budu li vrijedni, zahvaljujući svojem radu i upisu na sveučilište moći zaposliti.

\'Zbog njihova školovanja roditelji ne trebaju prodati kuću i podići hipoteku već im sve to omogućuje naš program. Samozapošljavanje će biti u rukama njihovih mentora, svih dionika projekta kojima smo jako zahvalni te samih studenata\', rekao je Anđelinović.

Studenti će, rekao je rektor, dobiti inicijalna sredstva zahvaljujući kojima će moći realizirati svoje ideje. Postojat će dvogodišnji, trogodišnji i petogodišnji programi, a u petogodišnjima bi student na kraju fakulteta mogao imati 240 tisuća kuna stipendija i potpora. Stipendije i potpore tijekom studiranja "kanalizirat" će se na jedno mjesto gdje će ih čekati kao jedna vrsta osiguranja za dobivanje povoljnog kredita kojemu bi kamata iznosila 0,9 posto, dodao je.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: Shutterstock
Izvor: Index.hr
I.N.

Još vijesti