Mojfaks.hr u Vijesti

Pola godine nakon potpisan ugovor o izgradnji novog studentskog doma u Hrvatskoj

Nakon što je krajem studenog prošle godine potpisan sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Sisačko-moslovačke županije, prošlu srijedu napravljen je novi korak do izgradnje studentskog doma u Petrinji. Kako je prilikom potpisivanja ugovora s Matom Žagarom, direktorom tvrtke Arhingtrade, župan Ivo Žinić naglasio - više od 500 studenata studira na fakultetima u Sisačko-moslovačkoj županiji, ali studentski dom imat će kapacitet od tek 70 ležaja.

17. lipnja 2019 13:07
Pola godine nakon potpisan ugovor o izgradnji novog studentskog doma u Hrvatskoj

Pola godine nakon potpisan ugovor o izgradnji novog studentskog doma u Hrvatskoj Foto: MojFaks

Sisačko-moslovačka županija broji sedam gradova, od kojih se u njih tri – Kutini, Petrinji i Sisku, izvodi 10 studijskih programa. Samo se u Petrinji na odsjeku Učiteljskog fakulteta iz Zagreba upisuje 135 studenata, a studenti u cijeloj županiji nemaju niti jedan studentski dom, već se dodijeljuju potpore za studente koji žive kao podstanari.


"Na području naše županije, pogotovo u Petrinji na odsjeku Učiteljskog fakulteta, postoje velike potrebe za gradnjom Studentskog doma.", naglasio je župan.


Potrebna projektna dokumentacija ovog projekta vrijednog oko 220 tisuća kuna, napominju, trebala bi biti gotova do studenog ove godine, točnije za 135 dana, a u sklopu doma očekuje se i studentska menza.



P.H.

Izvor/Foto: smz.hr

Još vijesti