Mojfaks.hr u Vijesti

Od sutra možete kupiti 'kraljicu svih karata': Evo koje novosti donosi vožnja od 4 kune

Sutra će putnici koji koriste javni zagrebački prijevoz u prvoj zoni moći kupiti prve polusatne karte. Evo što morate znati o njima!

31. Siječnja 2017 15:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Od sutra kreće ZET-ov novitet koji je razveselio mnoge jer radi se o kartama po četiri kune. Iako je doduše riječ o kartama koje vrijede 30 minuta, većina je pozdravila ovaj potez. No, što još putnike ZET-a očekuje s ovom kartom?

Kako piše na stranicama ZET-a, karta je namijenjena za kraća putovanja tramvajem, autobusom i uspinjačom, a moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima i u vozilima.

Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, rekao je kako ne može komentirati hoće li zbog toga mijenjati cijena studentskog i radničkog pokaza, ali da će svi biti na vrijeme obaviješteni.

K tome, dodao je kako ova karta vrijedi samo za dnevne linije, ne i za noćne. Ovo je dobro imati na umu kad se sljedeći put budete vraćali iz izlaska u dom.

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji će prijevoz plaćati vrijednosnom kartom na zaslonu uređaja za registraciju trebat će prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 30 minuta. Posljednja informacija je osobito važna jer to znači da će tako kupljena karta vrijediti pola sata bez obzira na to koji je smjer putovanja.


Izvor: zet.hr

Uobičajena papirnata karta će vrijediti samo u jednom smjeru, a prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira polusatne karte na zaslonu uređaja, putnik će kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna. Stoga budite sigurni da ste na aparatu nakon ulaska u tramvaj ili autobus odabrali opciju kupovine polusatne karte, a tek onda prislonili pretplatnu karticu.

Neovisno o tome je li ovaj novitet samo dio predizborne kampanje gradonačelnika Bandića ili ne, definitivno je razveselio mnoge koji svakodnevno putuju tramvajem na kraćim relacijama.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock

Još vijesti