Mojfaks.hr u Vijesti

Policija studentima pokazala zašto treba vezati pojas – svaki put

Iako većina ljudi vezuje pojas svaki put kad uđe u auto, postoje i oni koji misle da to i nije toliko važno. Stoga je policija odlučila studentima pokazati kako je to doživjeti sudar – sa ili bez pojasa...

22. rujna 2015 14:26
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Već i ptičice na grani znaju da pojasevi u automobilima nisu tamo bez razloga. Smanjuju mogućnost ozljede pri sudaru automobila i čuvaju život u gadnim nesrećama. Ipak, ponekad previdimo tu jednostavnu radnju i zaboravimo se vezati.

Kako bi uvjerili studente da uvijek vezuju pojas u automobilu, policija iz Connecticuta posjetila je Sveučilište u Hartfordu. Studentima su ponudili vožnju u takozvanom \'The Convinceru\' koji je imao zadaću uvjeriti što veći broj studenata u to koliko su automobilske nesreće bolne i opasne.

Vožnja u \'The Convinceru\' odvija se pri brzini od samo 8 kilometara na sat, no pogledajte kako su reagirali studenti nakon simulacije sudara! Nitko baš nije rekao da je to mačji kašalj, štoviše, većina ih je prokomentirala da udar boli, čak i pri tako niskoj brzini kretanja.

Vezujte pojas uvijek!



L.B./izvor i foto: YouTube

Još vijesti