Mojfaks.hr u Vijesti

Policija zaboravila studenta u samici - umalo umro

Nesvakidašnji slučaj dogodio se u policiji američkog grada San Diega. Tijekom racije zbog droge u jednoj kući našli su studenta kako spava, zgrabili ga i stavili mu lisice te ga bacili u samicu. Nije mu dokazana krivnja niti je protiv njega podignuta ikakva optužnica, ali policijski su službenici jadnog studenta ostavili četiri dana u samici bez hrane i vode te je preživio samo zahvaljujući tome što je pio vlastiti urin. Danas se policija ispričava, a student ih tuži.

3. svibnja 2012 11:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Radi se o studentu inžinjerstva sa Sveučilišta Kalifornija u San Diegu, Danielu Chongu.  Neobičan slučaj dogodio se 20. travnja ove godine, kada je Daniel otišao u kuću svog prijatelja kako bi pušio marihuanu. Naime, ondje je običaj da se održi svojevrsni ritual pušenja trave baš na taj datum u ranim jutarnjim satima. Međutim, Daniel je zaspao te ga je probudila policijska racija koja mu je stavila lisice te odvela u samicu bez ikakvog saslušanja. Uz Daniela u raciji je uhapšeno još osmero ljudi te su pronađene određene količine droge. Međutim, jedino su nesretnog studenta bacili u samicu i zaboravili na njega.

Sorry Mom

U samici nije imao toaleta te je nuždu obavljao pod sebe, nisu mu davali ni piti ni jesti, a prostorija nema prozora što znači da je cijelo vrijeme bio u totalnom mraku. Daniel kaže kako je prvih dana vikao i zapomagao, ali nitko ga nije čuo. Potom je otkinuo komad tkanine s odjeće i gurnuo je pod vrata s nadom da će je netko primijetiti, ali ništa se nije dogodilo.

U jednom je trenutku zubima zagrizao vlastite naočale te je nakanio staklom na ruci ispisati: \'Sorry Mom\', međutim odustao je nakon što je završio slovo \'s\'. Treći dan počeo je halucinirati. Policija ga je sasvim slučajno pronašla nakon četiri dana, kada se netko sjetio provjeriti samicu.

Student je odmah odvezen u bolnicu te su utvrdili da pati od grčeva, dehidracije, zatajenja bubrega te mu je oštećen jednjak jer je progutao staklo kada je zagrizao u naočale. Policija smatra da se i namjeravao ubiti.

Danielov odvjetnik kaže kako je ovo jedan od najgorih slučajeva koje je policija zgriješila, a iz policije su se ispričali te najavili pomnu istragu, iako nisu željeli otkriti koji su policajci napravili ovaj težak prekršaj.

N.LJ.J.
Foto: sxc.hu


Još vijesti