Mojfaks.hr u Vijesti

Poplava lažnih kazni iz ZET-a: 'Bila sam na predavanju, a ne u tramvaju!'

Val lažnih kazni iz ZET-a preplavio je većinom učenike i studente, a među 'okrivljenicima' za nedjelo kojenius počinili nađe se i pokoji umirovljenik. Zbog toga su se jučer okupili na Remizi u mirnom protestu protiv ovakvih kazni koje moraju platiti, bez da su se doista vozili javnim prijevozom u vrijeme koje je na kaznama navedeno.

21. listopada 2015 12:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Petra Kompes, koja je prva na jednoj studentskoj Facebook grupi pitala druge za savjet mora li platiti kaznu od 12. studenog 2014., koja joj je tek prije nekoliko dana stigla, a za koju je uvjerena da je lažna, pokrenula je lavinu reakcija i skupila još najmanje dvadesetak primjera ljudi koji su se našli u istoj situaciji.

Naime, većina njih kažu da imaju valjane godišnje ili mjesečne pokaze koje redovito nadoplaćuju, a u vrijeme kada su navodno kažnjeni nisu bili u navedenim tramvajima, kontrola ih nije kaznila jer o tome nisu dobili nikakvu potvrdu, piše Jutarnji.

"Dobila sam kaznu za vožnju tramvajem broj tri i to 9. siječnja ove godine. No, tim tramvajem se nisam vozila najmanje tri godine. Uredno plaćam pokaz, a ne sjećam se da mi je i u jednom trenutku došla kontrola", ogorčena je učenica Andrea Ivošević.

Osim s njima, novinari Jutarnjeg razgovarali su i s Kristinom Habek, Majom Margetić, Mirtom Mornar i Gloriom Kordić. Svima njima je prošlog tjedna stigla pošta iz komunalnog redarstva kojom su obaviješteni o kazni radi vožnje bez karte u iznosu od 250 kuna. Ova ih je situacija, kažu, itekako iznenadila.

ena sa šaltera na Remizi mi je upravo rekla kako pod mojim imenom nema nikakve kazne, već samo vidi da sam uredno plaćala sve mjesece. Napomenula je kako bi po propisima trebali odmah u tramvaju dobiti obavijest s kojom idemo u ZET i imamo rok od osam dana da platimo kaznu ili se žalimo", tvrdi Kristina Habek.

Jedna od djevojaka kažnjena je za vožnju u tramvaju u vrijeme kada je bila na obveznom predavanju što, kaže, može potvrditi fakultet, a javila se i jedna umirovljenica s kaznom za tramvaj kojim se nikada ne vozi, što pokazuje da nisu oštećeni samo studenti.

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja tvrde, pak, da su sve spomenute kazne osnovane.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Jutarnji list
foto: arhiva

Još vijesti