Mojfaks.hr u Vijesti

Šalju hranu i vodu, a nude i smještaj: Sveučilište i SC u Splitu pomažu vatrogascima i unesrećenim građanima

Plamena buktinja koja je okružila Split te okolna mjesta izazvala je paniku, ali i duh zajedništva među Splićanima koji pomažu vatrogascima ugasiti požar. Ovu stihiju je još više širila jaka bura, a u pomoć su uskočili i Sveučilište u Splitu kao i Studentski centar pa su poslali više od tisuću sendviča, vodu i sokove na teren, a evakuiranim građanima ustupili smještaj u domu.

18. srpnja 2017 12:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilište u Splitu i Studentski centar uključili su se u akciju pomoći vatrogasnim postrojbama aktivnim na požarištu u Splitu. Tako je tijekom protekle noći na teren poslano 2000 litara vode i sokova  te tisuću sendviča koje su djelatnici SC-a dijelili od 22 sata do jedan sat u noći, duž požarišne linije od Žrnovnice do Kile, piše na stranicama splitskog Sveučilišta.

Također, u studentskim domovima oslobođeno je 500 ležajeva koji su već sinoć stavljeni na raspolaganje za prihvat 178 vatrogasaca i pripadnika policije, pristiglih na požarište iz ostalih dijelova Hrvatske, ali i građana koji su u požaru izgubili dom ili su morali biti evakuirani. Osim smještaja, osigurani su im hrana te usluge praonice rublja.


Gusti dim širio se gradom te je izgorjelo više tisuća hektara zemlje... izvor: Jutarnji list

Navedene usluge su stavljene na raspolaganje dok god nadležne službe, s kojima su  Sveučilište i Studentski centar u stalnom kontaktu, procjenjuju da za to postoji potreba.

Više informacija možete pronaći na stranicama unist.

Ivana Petrić
izvor: unist
foto: unist

Još vijesti