Mojfaks.hr u Vijesti

Požar samo nakratko 'iselio' studente: Povratak u sobe već danas

Iako je jučerašnji požar u četvrtom paviljonu Studentskog doma Cvjetno naselje izazvao paniku među studentima i uzrokovao materijalnu štetu na krovu, čajnoj kuhinji i na studentskim sobama, danas poslijepodne stanari 'u izbjeglištvu' moći će se vratiti u svoje sobe.

23. veljače 2017 15:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Požar koji je buknuo na krovu četvrtog paviljona na Cvjetnom jučer oko 15 sati suzbijen je vrlo brzo, a nakon uspješne intervencije zagrebačkih vatrogasaca moglo se započeti s procjenom štete koju je uzrokovao.

Nakon jučerašnjeg pružanja pomoći teže ozlijeđenoj gospođi preko koje je prešao kamion vatrogasne službe te laške ozlijeđenim studentima, kojih je srećom bilo samo dvoje, danas se započelo s čišćenjem paviljona.

...Nakon 300 milijuna kuna \'teške\' obnove - nova sanacija: Koliko će koštati obnova Cvjetnog?...


Kako je oko 13 sati objavio Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, službe održavanja Studentskog centra upravo čiste cijeli paviljon, a studenti čije su sobe lakše zahvaćene požarom moći će se vratiti u njih danas nakon 16 sati do kad se očekuje da će biti počišćene.


foto: Klara Pinjuh

...Izbio požar u domu na Cvjetnom: Studenti nude pomoć kolegama iz zahvaćenog paviljona...


Dodaju da:

- svi studenti imaju pravo na tri žetona za pranje i sušenje (deterdžent za rublje gratis)
- praonica radi do ponoći (i vikendom!)
- osigurana je zamjena posteljine.


Osim toga, zamolili su studente ostalih paviljona da prepuste svoja mjesta kolegama koji trenutno nemaju adekavatan smještaj (kolege iz soba koje su potpuno devastirane požarom).

L.B./foto: Klara Pinjuh

Još vijesti