Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pozitiva u doba korone: Besplatne instrukcije za sve učenike u sljedeća 2 tjedna

MojFaks | Vijesti, 16.03.2020.Pozitiva u doba korone: Besplatne instrukcije za sve učenike u sljedeća 2 tjedna

Hvalevrijedne inicijative širokogrudno pružaju pomoć u ovim kriznim situacijama. Pokrenut je i projekt 'Pomoć hrvatskom školstvu pogođenim korona virusom' koji pomaže učenicima da lakše svladaju školsko gradivo...

Zavijeni crnilom vijesti koje nas prate proteklih tjedana te suočeni svakidašnjim novonastalim situacijama vezanima uz trenutnu epidemiju virusa i prilagodbama na isto, u petak 13. ožujka donesena je odluka o dvotjednom prekidu nastave u školama i fakultetima u Republici Hrvatskoj.

...U kriznim trenucima studenti pomažu nastavnicima: Osmišljavaju online predavanja i vode nastavu...Uključi se i TI!...


S obzirom na to da se u kratkom periodu cjelokupni obrazovni program morao preseliti iz školskih klupa u virtualne učionice, svi su marljivo prionuli u realizaciju prijenosa nastave na daljinu. Da se svim nastavnicima olakša, ionako zahtjevan dio pripreme kvalitetne nastave, okupilo se četrdesetak volontera u inicijativi pod nazivom "Pomoć hrvatskom školstvu pogođenim korona virusom". Stranica prvenstveno okuplja volontere (studente, nastavnike, stručnjake i osobe koje žele pomoći) kako bi tijekom sljedeća dva tjedna pomagali nastavnicima i profesorima s gradivom tako da će učenicima biti dostupni za online besplatne repeticije/instrukcije. Ovaj su period dostupnosti voljni produljiti čak sve dok se škola ne vrati u program redovne nastave.

40 volontera nesebično pruža pomoć u čak 25 nastavnih područja


Učenje na daljinu ne predstavlja samo učenicima i roditeljima problem, već i nastavnicima, a kako i sami navode, "cilj inicijative je da se olakša posao nastavnicima tako da se određena gradiva preko volontera detaljnije objašnjavaju individualnim instrukcijama putem e-maila, Skypea i slično."

...U kriznim trenucima studenti pomažu nastavnicima: Osmišljavaju online predavanja i vode nastavu...Uključi se i TI!...


Učenici i roditelji mogu im se obratiti platformi pod nazivom Slack na kojoj instruktori iz svakog predmeta imaju svoje mjesto, a 40 okupljenih volontera pokriva sva područja iz nastavnih predmeta za osnovu i srednju školu. 

Također, svi koji su zainteresirani za volontiranje mogu se javiti na njihovu Facebook stranicu na kojoj će dobiti daljnje upute.

U ovakvim trenucima inicijativa koja je nesebično spremna pružiti pomoć, zaslužuje svaku pohvalu, a na svima je da sigurno, pažljivo i odgovorno štitimo jedni druge i na siguran način pomognemo u ovim kriznim situacijama.

V.S.
foto: Nomad_Soul via Shutterstock


korona virusinicijativaPomoć hrvatskom školstvubesplatne instrukcijeinstrukcijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se