Mojfaks.hr u Vijesti

Predstavio se kao majstor: Muškarac studentici u domu ukrao novčanik

Dok žive u studentskim domovima, studenti računaju da skupa sa smještajem plaćaju i sigurnost; čini se da opreza nikada dosta jer s vremena na vrijeme, u studentske domove uđe nepoznata osoba i otuđi stvari studentima. Novi slučaj krađe u domu Stjepan Radić pokazuje lopovsku dovitljivost jer se čovjek predstavio kao majstor.

27. srpnja 2018 12:09
Predstavio se kao majstor: Muškarac studentici u domu ukrao novčanik

Predstavio se kao majstor: Muškarac studentici u domu ukrao novčanik Foto: MojFaks

Nepoznate osobe na hodnicima, uznemiravanje studenata, ulazak u sobe te otuđivanje stvari, sve su češća pojava u zagrebačkim studentskim domovima. Tako se u srijedu u zagrebačkom domu Stjepan Radić odvila krađa pa je ukraden novčanik studentici koja je na ljetnom smještaju.

Izvor: Facebook@Spotted: Studentski dom Stjepan Radić

M.H., studentica socijalnog rada u Zagrebu, postala je žrtva krađe u domu i to taman oko 14 sati prije nego je išla na posao. Prije nego je krenula, morala je otići do toaleta pa je na hodniku čula glasove, odnosno, razgovor nekog čovjeka sa studenticom.

"Kada sam krenula do toaleta zaustavio me čovjek koji je na hodniku razgovarao s jednom studenticom te mi kazao da širi obavijest o tome da neće biti vode u domu sat ili dva pa bi li ja to mogla prevesti stranim studenticama. Rekao je nešto u stilu da \'nemamo struje pa kako bi se to popravilo mora se ugasiti voda\'. Meni je to bilo sumnjivo, ali nisam ništa htjela reći jer ipak on je majstor pa valjda zna bolje od mene. Prevela sam djevojkama to što je on rekao, nastavim do wc-a, vratim se u sobu za minutu ili dvije i imala što vidjeti. Torba koja je stajala na polici je bila prevrnuta na krevetu i nema novčanika. Išla sam provjeriti da ga nisam možda negdje zametnula, ali nisam.", ispričala nam je studentica.

...Nepoznati muškarac opet \'ordinirao\' po Šari! Studenti tvrde: \'Ovo se događa prečesto, sramota je da strahujemo za svoju sigurnost\'...


...Od grudnjaka do mobitela: Što se sve krade u studentskim domovima?...


Nakon toga otišla je do zaštitara vidjeti što je kamera snimila i vidi li se čovjek. Naravno, odlučila ga je prijaviti policiji. Otišla je na policiju dok su zaštitari u okolici doma tražili novčanik jer se često dogodi da lopovi uzmu novce pa bace novčanik u grmlje ili živicu. M.H. dala je izjavu policiji pa joj je policija rekla da bi zaštitari trebali presnimiti snimku na CD na kojoj se nalazi nepoznati muškarac pa će netko od njih doći po to. No, studentica još uvijek ne zna jesu li ju preuzeli pa će danas o tome pitati zaštitare.

Izvor: Pixabay

Nadamo se da će počinitelj biti pronađen, a ovaj slučaj pokazuje da nikada dosta opreza pa čak i za vrijeme ljetnog smještaja.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti