Mojfaks.hr u Vijesti

Predstavljen Projekt postakademskog samozapošljavanja

U srijedu 25. veljače 2015. u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je Projekt postakademskoga samozapošljavanja.

2. ožujka 2015 12:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Riječ je o projektu koji zajednički pokreću Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a predstavlja potpuno nov i inovativan pristup u stvaranju, selektiranju i praćenju mladih poduzetnika, koji započinje već upisom studenata na fakultet.

Projekt je osmišljen s ciljem da se studentima pruže sva potrebna znanja, vještine i sposobnosti koji su nužni za njihovo aktivno djelovanje u procesu zapošljavanja, neovisno o tome radi li se o osnivanju i vođenju vlastite tvrtke ili nekom drugom obliku djelovanja na tržištu rada. Očekuje se kako će se u sljedećoj fazi provedbe u Projekt postakademskog samozapošljavanja uključiti i ostala hrvatska sveučilišta.

Tijekom ožujka, sveučilišta u Zagrebu i Splitu formirat će posebna povjerenstva za izradu studijskoga programa edukacije te cjelokupnog Projekta postakademskoga samozapošljavanja, koji će potom u travnju biti predstavljeni javnosti na okruglim stolovima i tribinama. Uslijedit će potpisivanje ugovora između sveučilišta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te dionika.

Nakon što se šira studentska populacija upozna s programom, sveučilišta će raspisati natječaj za upis studenata. Početak izvedbe studijskoga programa očekuje se oko 15. srpnja 2015.

Više o projektu možete pročitati ovdje.

L.B./izvor: unizg.hr
foto: sxc.hu

Još vijesti